To «μυστικό» της Ντιναμό, στο τούνελ του Ολιμπίνσκι

To «μυστικό» της Ντιναμό, στο τούνελ του Ολιμπίνσκι

Έχει έναν ακόμη λόγο ο Ολυμπιακός για να πιστεύει στην πρόκριση. Παρατηρώντας… απέναντι.

Ίσως να σημαίνει πολλά, ίσως και τίποτε. Παρά ταύτα είναι τέτοιο το διάστημα «παρατήρησης» του φαινομένου που σίγουρα γίνεται άξιο αναφοράς. Και μια πολύ καλή «συνθήκη» για τον Ολυμπιακό που εδώ και μερικές ώρες βρίσκεται στο Κίεβο. Για το αντάμωμα με τη Ντιναμό και τον πειρασμό μιας μεγάλης πρόκρισης. Μιας νίκη που θα δώσει συνέχεια στο πιο όμορφο ταξίδι της σεζόν…

Τους είδαμε τους Ουκρανούς. Και μέσα από αυτό το παράξενο ενενηντάλεπτο του Καραϊσκάκης την περασμένη Πέμπτη, διαπίστωσαν και οι τελευταίοι την ποιότητα της, την ικανότητα της να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, τις δυνατότητες της σαν ομάδα. Δεν είναι πια ένας «άγνωστος» -στους πολλούς- αντίπαλος.

Και αν ήταν μια φορά το φαβορί για την πρόκριση από το μεσημέρι της κλήρωσης; Έπειτα από το 2-2 στο Φάληρο, ανέβασε και άλλα το ποσοστό της για να είναι εκείνη που θα βρεθεί με το εισιτήριο στο χέρι για τους «16» της διοργάνωσης. Ουσιαστικά της φτάνει να μην χάσει. Μέσα στην κατάψυξη του Ολιμπίνσκι, το οποίο αναμένεται να το… ζεστάνουν όσο τέλος πάντων μπορούν 55.000 οπαδοί της (η προπώληση έχει ξεπεράσει ήδη τις 40.000 για το ματς).

Γιατί μεταξύ μας δεν το μπορούν και τόσο καλά. Και δεν είναι αποκλειστικό ο κακός καιρός στο Κίεβο (αναμένεται το αυριανό ματς να γίνει με θερμοκρασία στο -1ο). Είναι οι εντός έδρας επιδόσεις της Ντινάμο στο Γιουρόπα Λιγκ. Μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε εντός. Επί της ισχυρής Ρεν βεβαίως (3-1, 8/11) αλλά και πάλι μια. Σε έναν ολόκληρο χρόνο.

Από το περσινό με την ΑΕΚ (0-0, 22/2/2018) ξεκινά η καταμέτρηση. Συμμετέχουν σε αυτή, η Λάτσιο (0-2, 15/3/2018), η Αστανά (2-2, 20/9/2018), η Γιάμπλονετς (0-1, 13/12/2018). Στο ίδιο διάστημα και την ίδια διοργάνωση; Η Ντιναμό εκτός έδρας είναι αήττητη. Με δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (1-1, 15/2/2018) μέχρι τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (2-2, 14/2/2019). Με 10-8 γκολ υπέρ της μακριά από το Κίεβο και 5-6 εντός.

Υπάρχει σχηματισμένο λοιπόν ένα δεδικασμένο, που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε κάλλιστα να το εκμεταλλευτεί. Ή έστω να πάρει ακόμη περισσότερο θάρρος από αυτό. Διότι αν η Ντινάμο έδειξε αρετές στο Φάληρο; Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι. Την άξιζαν τη νίκη που τους ξέφυγε στο 90΄.

Έχει λοιπόν την ευκαιρία της η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Να… μεγαλώσει το σερί για τους Ουκρανούς. Και αν τα καταφέρει; Τότε πιθανότατα θα επιστρέψει από το Κίεβο με το εισιτήριο της πρόκρισης στο χέρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ