Σούντγκρεν: «Μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση με Μόλντε»

Σούντγκρεν: «Μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση με Μόλντε»

Ο Σουηδός μπακ μίλησε στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» για τα δυο επικείμενα παιχνίδια με τη νορβηγική ομάδα για το Europa League.

Την αισιοδοξία του πως ο Άρης θα προκριθεί στη φάση των play off του Europa League κόντρα στη Μόλντε εξέφρασε ο Ντάνιελ Σούντγκρεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!». Ο 28χρονος δεξιός μπακ αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα παρουσία του στους κίτρινους και εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τη στήριξη που δίνουν στην ομάδα οι οπαδοί της.

Τα όσα δήλωσε στη συνέντευξή του ο Σουηδός:

Πριν ο ΑΡΗΣ μπει στον αγωνιστικό χώρο του «Α.Ε.Κ. ΑΡΕΝΑ» για την αναμέτρηση με την Α.Ε.Λ. Λεμεσού, γνώριζε ότι ενδεχόμενη πρόκριση θα τον στείλει βόρεια.
Αυτή, λοιπόν, ήρθε απέναντι στους Κύπριους. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» ετοιμάζονται να επισκεφθούν ξανά την Σκανδιναβική χερσόνησο έπειτα από εννέα χρόνια και τους αγώνες με την Ρόζενμποργκ. Εκεί όπου ο Ντάνιελ Σούντγκρεν θα νιώσει και πάλι σαν το… σπίτι του!

Ο 28χρονος φουλ μπακ θα αφήσει για λίγο τον καύσωνα της Μεσογείου και θα επιστρέψει σε πιο γνώριμες καιρικές συνθήκες. Όχι, βέβαια, στη Σουηδία, αλλά ακριβώς δίπλα στη γειτονική Νορβηγία. Εκεί όπου ο ΑΡΗΣ θα αντιμετωπίσει τη Μόλντε για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σ’ ένα ζευγάρι το οποίο, – τουλάχιστον – από πλευράς ΑΡΗ έχει ένα από τα κεντρικά πρόσωπα τον «Βίκινγκ» Σούντγκρεν.

Λίγο μετά την πρόκριση της περασμένης Πέμπτης, ο Σκανδιναβός αμυντικός μίλησε στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» για τις αναμετρήσεις με τους Νορβηγούς, σχολιάζοντας παράλληλα την πρόκριση επί της Α.Ε.Λ. Λεμεσού, ενώ έκανε και τη δική του αυτοκριτική όσον αφορά την μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα.

-Δύσκολη νίκη και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η πρόκριση, όμως, ήρθε για την ομάδα και νομίζω ότι αυτό είναι που κρατάτε όλοι…

«Αρχικά… πολύ ζέστη (σ.σ. γέλια). Ήταν ένα δύσκολο ματς, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, ο οποίος έπαιζε με πεντάδα πίσω όταν αμυνόταν. Κρατούσαν πολύ τη μπάλα στο δικό τους μισό και ήταν δύσκολο να την πάρουμε. Μπορέσαμε, όμως, να προηγηθούμε και στη συνέχεια πήγαμε πιο…. safe. Με περισσότερη ασφάλεια, ώστε να διατηρήσουμε το υπέρ μας προβάδισμα. Όπως και έγινε. Σε κάποιες φάσεις κινδυνέψαμε, βέβαια, όπως κάλλιστα είχαμε την δυνατότητα να σκοράρουμε και ένα δεύτερο γκολ. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά».

-Για σένα που έρχεσαι από μια βόρεια χώρα, πόσο σε επηρεάζουν αυτές οι καιρικές συνθήκες τις οποίες ανέφερες; Πρέπει να σου ήρθε και κάπως απότομα, προερχόμενος από αρκετά διαφορετικές θερμοκρασίες…

«Έχει να κάνει με τις αναπνοές σου. Είναι πιο βαριές. Δεν έχει να κάνει με το αν παίζεις για 90 λεπτά σε κάθε παιχνίδι, όπως εγώ. Ένας αγώνας σε τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολος για κάθε ποδοσφαιριστή. Για αυτό και ταξιδέψαμε μερικές μέρες νωρίτερα, ώστε να εγκλιματιστούμε στις συνθήκες που θα συναντούσαμε».

«Αν παίξουμε, όπως με την Α.Ε.Λ., τα πράγματα θα πάνε καλά για εμάς»

-Και τώρα ο επόμενος αντίπαλος, ο οποίος έρχεται από τα μέρη σου. Ίσως εσύ να μπορέσεις να μας δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την Μόλντε, την οποία θα αντιμετωπίσετε σε λίγες μέρες…

«Δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο παιχνιδιού της Μόλντε. Ξέρω, όμως, ότι διαθέτουν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει με το σκάουτινγκ των ανθρώπων της ομάδας, ώστε να μας προετοιμάσουν κατάλληλα για το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας».

-Πως βλέπεις τις πιθανότητες πρόκρισης του ΑΡΗ απέναντι σε έναν πιο δύσκολο και ποιοτικό αντίπαλο όπως οι Νορβηγοί, όπου υπάρχει και ο παράγοντας της ετοιμότητας;

«Ναι, αυτοί έχουν ξεκινήσει ήδη την σεζόν τους εδώ και κάποιους μήνες. Άρα βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από εμάς. Αν παίξουμε όμως, όπως σήμερα (σ.σ. προχθές) ή όπως στο πρώτο παιχνίδι με την Α.Ε.Λ., τότε πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά για εμάς. Μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Έχουμε πολύ μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο και καλύτερα, ώστε να παρουσιαστούμε όπως πρέπει κόντρα στη Μόλντε».

«Ήταν το χειρότερό μου παιχνίδι»

-Εσύ πως νιώθεις σε αυτό το πρώτο διάστημα παρουσίας σου στην ομάδα; Προσαρμόζεσαι εύκολα;

«Έχω παίξει δύο 90λεπτα, κάτι το οποίο είναι πολύ καλό και με βοηθάει. Έχω αγωνιστικό ρυθμό, απλά μου λείπει ακόμα η προσαρμογή μου στο τακτικό κομμάτι, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό. Σιγά-σιγά μπαίνω στην φιλοσοφία της ομάδας και συνεννοούμαι με τους συμπαίκτες μου. Θέλω λίγο χρόνο ακόμα και προσπαθώ καθημερινά, ώστε να καλύψω το χαμένο έδαφος πάνω σε αυτό το κομμάτι, για να μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο και να υλοποιώ τα «θέλω» του προπονητή μου».

-Σε αυτό το δεύτερο ματς με τους Κύπριους, πάντως, είχες πολύ δουλειά και αντιμετώπισες κάποια προβλήματα.

«Η αλήθεια είναι, όμως, ότι απογοητεύτηκα κάπως από την εμφάνισή μου απόψε (σ.σ. προχθές). Έκανα κάποια λάθη και στο ένα μάλιστα ο παίκτης των γηπεδούχων βγήκε μόνος του απέναντι στην άμυνά μας. Ήταν το χειρότερό μου παιχνίδι μέχρι στιγμής. Στο τέλος, όμως, κερδίσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό για όλους μας».

«Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα γεμάτο γήπεδο»

-Ακόμα κι έτσι, πάντως, ο κόσμος δείχνει ενθουσιασμένος με την παρουσία σου στην ομάδα έως τώρα…

«Χαίρομαι πάρα πολύ που με στηρίζουν και τους αρέσουν όσα βλέπουν από μένα. Να ξέρουν ότι μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα. Και αυτό σκοπεύω να κάνω στη συνέχεια. Η σεζόν άλλωστε μόλις ξεκίνησε για την ομάδα και έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας».

-Φαντάζομαι η εικόνα του γεμάτου «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά και αυτή στη Λάρνακα σε εντυπωσίασαν…

«Η στήριξή τους είναι εκπληκτική. Ειδικά στο πρώτο ματς η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα γεμάτο γήπεδο για έναν ποδοσφαιριστή. Όπως επίσης είναι αξιοθαύμαστη η παρουσία τους στον επαναληπτικό. Δεν ξέρω πόσοι θα καταφέρουν να έρθουν στην Νορβηγία, διότι μιλάμε για ένα δύσκολο ταξίδι και μακρινό ταξίδι, αλλά τους περιμένουμε στο δεύτερο ματς με τη Μόλντε για να μας στηρίξουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ