Ολυμπιακός – Γουλβς: Στις φλέβες τους κυλάει αίμα… πορτογαλικό

Ολυμπιακός – Γουλβς: Στις φλέβες τους κυλάει αίμα… πορτογαλικό

Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο του Ολυμπιακού την Γουλβς, μια ομάδα με έντονο πορτογαλικό στοιχείο και πολλούς συνδετικούς κρίκους με τους Πειραιώτες.

Η Γουλβς είναι η ομάδα που καλείται να περάσει ο Ολυμπιακός προκειμένου να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του (από τότε που άλλαξε όνομα η διοργάνωση) στα προημιτελικά του Europa League. Μια ομάδα που χαρακτηρίζεται ως ανερχόμενη δύναμη στο Νησί, με τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο αλλά και έντονο το πορτογαλικό στοιχείο.

Οκτώ ποδοσφαιριστές από τη χώρα της Ιβηρικής υπάρχουν στο ρόστερ των «Λύκων», με τον τελευταίο χρονικά να είναι ένας όχι και τόσο παλιός μας γνώριμος. Ο λόγος φυσικά για τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο μέχρι πρότινος άσος των «ερυθρόλευκων» πήρε μεταγραφή για την Γουλβς τον προηγούμενο μήνα με ένα ποσό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. Ύστερα από ενάμιση χρόνο στον Πειραιά, έφυγε για την Premier League και τώρα θα κληθεί να έρθει αντίπαλος με την ομάδα για την οποία πανηγύριζε αλά Ελ Αραμπί το βράδυ της Πέμπτης. Τόσο γρήγορα, σίγουρα δεν το φανταζόταν ούτε ο ίδιος.

Έντονο το πορτογαλικό στοιχείο είναι βέβαια και στον Ολυμπιακό με την παρουσία τεσσάρων ποδοσφαιριστών στην ομάδα αλλά και του προπονητή Πέδρο Μαρτίνς. Στοιχείο που επίσης ενώνει τις δύο ομάδες αφού Πορτογάλος είναι και ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, στα χέρια του οποίου η Γουλβς επανήλθε στην Premier League το 2018 και πλέον έχει φτάσει να αγωνίζεται στους «16» του Europa League.

Οι δυο τους δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους με την Ρίο Άβε να αποτελεί κοινό παρανομαστή. Αυτό γιατί όταν ο Νούνο έφυγε από την ομάδα το 2014 μετά από δύο χρόνια παρουσίας, διάδοχός του ήταν ο Μαρτίνς. Φυσικά έχουν έρθει αντίπαλοι στην πατρίδα τους όταν ο τεχνικός των Πειραιωτών ήταν στην Ρίο Άβε και ο συνάδελφός του στην Πόρτο. Τότε και στις δύο αναμετρήσεις νικητής αναδείχτηκε ο Νούνο, με σαφώς ανώτερη ομάδα βεβαία.

Από κει και πέρα, δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά και στον άνθρωπο που είναι πίσω από την εκπληκτική ανοδική πορεία της Γουλβς τα τελευταία χρόνια. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ζόρζε Μέντες. Ο βασιλιάς του ποδοσφαιρικού μάνατζμεντ σε ολόκληρο τον πλανήτη και μάνατζερ μεταξύ άλλων των Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζοσέ Μουρίνιο εκτελεί χρέη άτυπου συμβούλου στην κινεζική επενδυτική εταιρία «Fosun International» που έχει αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Γουλβς από τις 21 Ιουλίου του 2016.

Ο Νούνο μάλιστα ήταν και ο πρώτος πελάτης του κορυφαίου μάνατζερ όταν ακόμη ήταν ποδοσφαιριστής και είναι κοινό μυστικό ότι κινεί τα νήματα στην Γουλβς έστω κι αν δεν φαίνεται επίσημα. Όσο για τον Ολυμπιακό, εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τον Μέντεζ και την εταιρεία του «Gestifute», με τελευταίο βέβαια αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, τη μεταγραφή του Ποντένσε.

Τέλος, για τον Νούνο, δεν είναι άγνωστη η Ελλάδα καθώς έχει μια γεύση από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Τη διετία 2010-12 που προπονητής στον Παναθηναικό ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, εκείνος ήταν βοηθός του. Από τότε βέβαια άλλαξαν πολλά για τον ίδιο με την καριέρα του να εκτοξεύεται και να φτάνει στο αποκορύφωμά της με όσα καταφέρνει στην Γουλβς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ