Περιμένοντας «να πάρουν πίσω τις Κυριακές», στεναχωριούνται και για τις Πέμπτες…

Περιμένοντας «να πάρουν πίσω τις Κυριακές», στεναχωριούνται και για τις Πέμπτες…

Ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει φέτος υπερδιπλάσιους βαθμούς από όσους μάζεψαν όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες μαζί. Με λίγη γενναιότητα, αξίζει να του αναγνωριστεί από τους εγχώριους αντιπάλους του ότι βάζει ένα χεράκι και τους σπρώχνει όλους.

Τις οπαδικές διαφορές τις καταλαβαίνω. Τις επιχειρηματικές που καταλήγουν οπαδικές επίσης. Τη ζήλεια όταν η ομάδα των άλλων προοδεύει και η δική σου δεν τα καταφέρνει, την θεωρώ αναμενόμενο συναίσθημα. Εκείνο που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι η δυσανεξία στην επιτυχία των άλλων. Συναίσθημα που το είδαμε να επαναλαμβάνεται με την μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού.

Κανένας δεν θα περίμενε χαρές και επιτυχία για την πρόοδο του άλλου. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο καταρρέει και με αγωνιστικούς όρους. Η Εθνική Ομάδα καταποντίστηκε και σε συλλογικό επίπεδο κατεβαίνουμε με ταχύτητα τα σκαλιά στην ειδική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Η ζημιά αφορά όλους, παρασύρει τους πάντες. Με την έννοια αυτή θα μπορούσε να υπάρχει ένα υγιές ενδιαφέρον για την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη γιατί αυτή η πορεία τους αφορά όλους.

Ας προσπεράσουμε ότι κανείς δεν βρήκε δυο φιλόφρονες λόγους για την πρόκριση επί της Αρσεναλ που αντανακλά ευεργετικά όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ας ελπίσουμε μόνο να βάλει σε σκέψεις και προβληματισμούς όλους εκείνους που θεωρούσαν ότι ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρός του είναι που τους είχαν πάρει τις Κυριακές και τις ζητούσαν πίσω. Η κουβέντα τώρα γίνεται για τις Πέμπτες. Κι είναι γνωστό πως για να παίρνεις προκρίσεις τις Τετάρτες και τις Πέμπτες θα πρέπει να είσαι αξιόμαχος και τις Κυριακές.

Νόμος του ποδοσφαίρου. Θυμίζω απλά πως όταν ο Παναθηναϊκός έκανε πορείες στην Ευρώπη ήταν εξαιρετικός και τις Κυριακές είτε έπαιρνε το πρωτάθλημα είτε το έχανε στις κάθε είδους λεπτομέρειες. Αξιόμαχος ήταν πάντα. Όπως ήταν ο Ολυμπιακός όλες τις χρονιές που έκανε επιτυχίες στην Ευρώπη. Τώρα, τραβάει κουπί μόνος του. Εχει μαζέψει φέτος υπερδιπλάσιους βαθμούς από όσους μάζεψαν όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες μαζί.

Με λίγη γενναιότητα, αξίζει να του αναγνωριστεί από τους εγχώριους αντιπάλους του ότι βάζει ένα χεράκι και τους σπρώχνει όλους. Ο Ολυμπιακός που δεν πήρε τίτλους για δυο χρόνια και που δεν είχε εξασφαλισμένα λεφτά από την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι που δουλεύοντας όπως τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, προοδεύει συνεχώς και δείχνει να εκτοξεύεται.

Ότι προοδεύει ευρωπαϊκά δεν σημαίνει ότι πρέπει να του γίνουν απονομές τίτλων στην Ελλάδα. Θα ήταν όμως, δείγμα προόδου για τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το ποδόσφαιρο στην χώρα μας να είχαμε κάποια δείγματα μεγαλοκαρδίας και γενναιότητας από τους αντιπάλους του. Ισως, περιμένουν να περάσει και την Γούλβς για να εκδηλωθούν μετά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ