Μπενφίκα – Πόρτο 1-2

Μπενφίκα – Πόρτο 1-2

H Πόρτο επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα στο τελικό του Κυπέλλου , κάνοντας έτσι το νταμπλ στην Πορτογαλία.

Μετά το πρωτάθλημα, δικό της είναι και το Κύπελλο. Η Πόρτο επικράτησε στον τελικό της Μπενφίκα με 2-0 χάρη στα τέρματα του Μπεμπά (47΄, 59΄) και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή χρονιά. Μοιραίος για τους Αετούς ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, καθώς είχε ευθύνη στο πρώτο γκολ των Δράκων. Μείωσε για την Μπενφίκα με πέναλτι ο Καρλίτος (84΄)

Η ομάδα του Έλληνα τερματοφύλακα, αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω, σχεδόν ένα ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Κονσιενσάο είδε την Πόρτο να κάνει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στις αρχές του δεύτερου μέρους. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν υπολόγισε καλά την φάση και ο Μπεμπά από κοντά έκανε το 1-0.Μάλιστα το σοκ για την Μπενφίκα, έγινε μεγαλύτερο, καθώς στο 57΄ και πάλι ο Μπεμπά νίκησε και πάλι τοΝ Βλαχοδήμο, βάζοντας στέρεες βάσεις στην επικράτηση των Δράκων.

Από εκεί και πέρα, Μπενφίκα είχε τα ηνία την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της Πορτό, η οποία κρατούσε με ευκολία το μηδέν στην άμυνα. Ωστόσο στο 83΄ οι Αετοί κέρδισαν πέναλτι και την ευκαιρία να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Καρλίτος, όπου και ευστόχησε, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του παιχνιδού.

Το γκολ αυτό έδωσε ελπίδα στην Μπενφίκα, η οποία πίεσε και παραλίγο να στείλει το παιχνίδι στην παράταση αλλά το δοκάρι σταμάτησε τον Ζότα και έτσι η Πόρτο πανηγύρισε για αυτήν την χρονιά και το Κύπελλο Πορτογαλίας.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ταβάρες, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκάμπριελ, Πίτσι (77′ Φελίπε), Βάιγκλ (60’ Βινίσιους), Τσέρβι (46’ Ράφα Σίλβα), Τσικίνιο (60’ Τααράμπ), Σεφέροβιτς (76’ Ντιέγκο Σόουζα)

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Τέγιες, Εμπεμπά, Μαναφά, Ουρίμπε (88’ Λουμ), Ντανίλο, Οτάβιο (73’ Λέιτε), Λουίς Ντίας, Κορόνα (80’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Μαρεγκά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ