Μπάγερν Μονάχου – Σεβίλλη 2-1 : Βαυαρική… μηχανή τα σάρωσε όλα!

Μπάγερν Μονάχου – Σεβίλλη 2-1 : Βαυαρική… μηχανή τα σάρωσε όλα!

Και στο τέλος κερδίζει πάντα η Μπάγερν Μονάχου! Οι Βαυαροί επικράτησαν (2-1) της Σεβίλλης στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup και πρόσθεσαν άλλη μια κούπα στην πλούσια τροπαιοθήκη τους.

«Ερωτευμένη» με τις κούπες η Μπάγερν Μονάχου!

Η συλλογή τροπαίων για την τρομερή και φοβερή Μπάγερν Μονάχου συνεχίζεται, καθώς μετά το πρωτάθλημα, το Κύπελλο Γερμανίας και το Champions League, η ομάδα του Χανς Φλικ κατέκτησε και το ευρωπαϊκό Super Cup, νικώντας στην παράταση (2-1) την Σεβίλλη.

Οι Βαυαροί απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, επικρατώντας της κατόχου του Europa League.

Στον τελικό της Βουδαπέστης, η Μπάγερν είχε τον έλεγχο, αλλά χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της αρμάδας του Λοπετέγκι. Ο Οκάμπος έβαλε μπροστά στο σκορ την Σεβίλλη, με τον Γκορέτζκα να φέρνει το ματς στα ίσια στο 34ο λεπτό. Τον γόρδιο δεσμό για τους Βαυαρούς τον… έλυσε ο Χάβι Μαρτίνεθ με γκολ στο 104΄.

Το ματς

Περίπου 20.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο «Πούσκας Αρίνα» της Βουδαπέστης για να παρακολουθήσουν το σπουδαίο ματς ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Σεβίλλη. Η ομάδα του Λοπετέγκι μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 13ο λεπτό, ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Ράκιτιτς κέρδισε πέναλτι από τον Αλάμπα, με τον Οκάμπος να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα.

Το γήπεδο στη συνέχεια… κατηφόρισε, με την Μπάγερν να σπαταλάει σπουδαίες ευκαιρίες. Παβάρ (26’) και Σανέ (29’) δε βρήκαν δίχτυα, με τη… λύτρωση να έρχεται τέσσερα λεπτά αργότερα. Μετά από άψογη συνεργασία των Βαυαρών, ο Λεβαντόφσκι έστρωσε υπέροχα στον Γκορέτζκα, που έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάγερν ήταν και πάλι με το πόδι στο… γκάζι. Οι Βαυαροί βρήκαν δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά και τα δύο τέρματα ακυρώθηκαν. Ο Λεβαντόφσκι ήταν σε θέση οφσάιντ στην φάση του 51ου λεπτού (το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR), ενώ ο Πολωνός έκανε επιθετικό φάουλ στη φάση που ο Σανέ σκόραρε (63’).

Στο 75΄, ο Κουντέ έσωσε την Σεβίλλη, ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος του τελικού, οι Ανδαλουσιάνοι… άγγιξαν το τρόπαιο. Ο Ελ-Νεσίρι βρέθηκε φάτσα με τον Νόιερ και ο Γερμανός ήταν ο μεγάλος νικητής της μονομαχίας. Ο Μαροκινός είχε δοκάρι στο ξεκίνημα της παράτασης, με την Μπάγερν Μονάχου να μη συγχωρεί στη συνέχεια.

Στο 104΄ ο Αλάμπα έκανε το σουτ, ο Μπόνο δεν απομάκρυνε σωστά και ο Χάβι Μαρτίνες πήρε το… ριμπάουντ. Με κεφαλιά, ο Ισπανός χαφ χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του Φλικ.

Η Μπάγερν Μονάχου έφτασε στην κατάκτηση του Super Cup για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 2013.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ερνάντες (99’ Τσάβι Μαρτίνες), Ζίλε, Αλάμπα (112’ Μπόατενγκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα (99’ Ντέιβις), Μίλερ, Γκνάμπρι, Σανέ (70’ Τολισό), Λεβαντόφσκι.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας, Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Εσκουδέρο, Φερνάντο, Χορδάν (94’ Βάσκες), Ράκιτιτς (56’ Τόρες), Οκάμπος, Σούσο (73’ Γκούντελι), Ντε Γιονγκ (56’ Ελ-Νεσίρι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ