Αγγλία : Έξι αγωνιστικές η ποινή του Μαζουακού

Αγγλία : Έξι αγωνιστικές η ποινή του Μαζουακού

Με την προβλεπόμενη ποινή των έξι αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Αρτούρ Μαζουακού για το φτύσιμο στον Πάουελ, στον προχθεσινό αγώνα Κυπέλλου της Γουέστ Χαμ.

Η βαριά αλλά αναμενόμενη «καμπάνα» έπεσε στον Αρτούρ Μαζουακού, για την κίνησή του να φτύσει τον Νικ Πάουελ στον προχθεσινό αγώνα της Γουέστ Χαμ για το Κύπελλο Αγγλίας. Η αγγλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε χρήση του κανονισμού της και τιμώρησε με ποινή αποκλεισμού έξι αγώνων τον 24χρονο αριστερό οπισθοφύλακα, ο οποίος θα λείψει φυσικά από τις προσεχείς αναμετρήσεις της ομάδας του για την Premier League, κόντρα σε Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον, Γουότφορντ, Λίβερπουλ, Σουόνσι και Μπέρνλεϊ.

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού «κρέμασε» μάλιστα με την αποβολή του τα Σφυριά, που ηττήθηκαν με 2-0 (και τα δύο γκολ σημείωσε ο Γουίλ Γκριγκ) και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού, ενώ «καμπάνα» αναμένεται να πέσει και από τον Ντέιβιντ Μόγες, κάτι που ουσιαστικά προανήγγειλε με τις δηλώσεις του μετά το Σαββατιάτιτκο παιχνίδι.

«Θα αξίζει ό,τι του έρθει και θα πάρει αυτό που αξίζει κι από εμάς. Είναι απαράδεκτο. Ήταν απαίσιο. Δεν έχω δει κάτι τέτοιο από εκείνον. Μας αρέσει, είναι πολύ καλό παιδί στον σύλλογο. Τον απολαμβάνω, οπότε πρέπει να πω ότι βγήκε εκτός εαυτού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Γούεστ Χαμ, με τα αγγλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως θεωρεί ότι η αποβολή του Μαζουακού «καταδίκασε» την ομάδα του σε αποκλεισμό, αφού εκείνη τη στιγμή (49ο λεπτό) το σκορ ήταν στο ρευστό 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Θυμίζουμε πως της ενέργειας αυτής και της απόφασης της Ομοσπονδίας μεσολάβησε η δημόσια απολογία του ποδοσφαιριστή, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το εξής μήνυμα: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τη χθεσινή μου ενέργεια. Απογοήτευσα τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου, το υπόλοιπο προπονητικό τιμ, τη διοίκηση και τους οπαδούς. Είμαι πολύ λυπημένος γιατί ο προπονητής και οι συνεργάτες του με έχουν εμπιστευτεί. Όμως θα δουλέψω σκληρά για να μπορέσω να κερδίσω πάλι την πίστη τους. Έγινε πάνω στην ένταση της στιγμής και αυτό δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Ξέρω ότι ήταν απαράδεκτο και θα μάθω από την πρώτη κόκκινη κάρτα στην καριέρα μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ