Μπαρτσελόνα : Με Μπόκα Τζούνιορς το Γκαμπέρ του 2018

Μπαρτσελόνα : Με Μπόκα Τζούνιορς το Γκαμπέρ του 2018

Την Μπόκα Τζούνιορς θα αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα στο Τρόπαιο Γκαμπέρ του 2018, στο παιχνίδι που εδώ και 52 χρόνια «ανοίγει» τη σεζόν για τους Μπλαουγκράνα.

Την ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα στο Τρόπαιο Γκαμπέρ του 2018 αποκάλυψε ο πρόεδρος της… αντιπάλου! Ο Ντάνιελ Ανγκελίτσι, ο εδώ και μια επταετία ισχυρός άνδρας της Μπόκα Τζούνιορς, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Boca de Selección πως η ομάδα της Αργεντινής θα βρεθεί τον Αύγουστο στο Καμπ Νόου, ως αντίπαλος των Μπλαουγκράνα στον αγώνα που εδώ και 52 ολόκληρα χρόνια «ανοίγει» τη σεζόν τους και διεξάγεται προς τιμήν του ιδρυτή του συλλόγου, Ζοάν Γκαμπέρ.

Ο αγώνας αυτός, θα είναι ο 53ος του θεσμού αυτού, ενώ πριν τον αγώνα -όπως συμβαίνει κάθε χρόνο- θα γίνει η παρουσίαση των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα, μεταξύ των οποίων φυσικά και τα καλοκαιρινά μετεγγραφικά αποκτήματα. Όσον για την Μπόκα, εφόσον επιβεβαιωθεί η είδηση που βγήκε δια του προεδρικού στόματος, θα είναι η έκτη της συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα, όσες έχει και η Αϊντχόφεν.

Στις πέντε προηγούμενες, έχει ηττηθεί ισάριθμες φορές: κατετάγη 3η το 1967, το 1977 και το 1984, ενώ από το 1977, χρονιά που το format άλλαξε και έκτοτε διεξάγεται μόνο ο τελικός, έχει δώσει δύο φορές το «παρών» στον τελικό, χάνοντας στα πέναλτι το 2003 και 2-1 το 2008. Τελευταία αντίπαλος της Μπαρτσελόνα ήταν η Σαπεκοένσε στις 7 Αυγούστου του 2017, λίγους μήνες μετά το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα που ξεκλήρισε το βραζιλιάνικο σύλλογο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι πρόεδροι της Μπαρτσελόνα και της Μπόκα Τζούνιορς είχαν συναντηθεί τον Σεπτέμβρη του 2016 και εφόσον δεν είχε συμβεί το μοιραίο αυτό δυστύχημα ο τελικός μεταξύ των δύο ομάδων θα είχε διεξαχθεί πέρυσι. Σε αυτή τη συνάντηση, πάντως, οι δύο άντρες συζήτησαν για πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και η διεξαγωγή φιλικών αγώνων μεταξύ των παλαιμάχων των δύο ομάδων, τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στην Αργεντινή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ