Ολλανδία και Βέλγιο συμφώνησαν για τη δημιουργία της BeNeLeague

Ολλανδία και Βέλγιο συμφώνησαν για τη δημιουργία της BeNeLeague

Ολλανδική και Βέλγικη ομοσπονδία συμφώνησαν ομόφωνα για τη δημιουργία κοινής λίγκας, σκορπώντας ενθουσιασμό στις 25 ομάδες των δυο χωρών που πρόκειται να συμμετάσχουν.

Το πλάνο της ολλανδικής και της βελγικής Λίγκας για ένα κοινό πρωτάθλημα των δυο χωρών προχωράει με γοργούς ρυθμούς, καθώς χθες το βράδυ, βγήκε ομόφωνη απόφαση 25 συλλόγων, για μια «αρχική συμφωνία» ώστε να δημιουργηθεί από κοινού η BeNeLeague. Στο Βέλγιο μάλιστα υπήρξε ικανοποίηση από το deal των ομάδων και αναμένεται να εκπονηθεί σχέδιο για την άμεση δημιουργία της κλειστής λίγκας.

«Αυτή η πρόθεση βασίζεται τόσο στον σεβασμό των αθλητικών φιλοδοξιών των μεγάλων συλλόγων όσο και στην ανάγκη οικονομικής σταθερότητας για άλλους επαγγελματικούς συλλόγους. Οι 25 σύλλογοι είναι ομόφωνοι στην επιθυμία τους να δώσουν στη BeNeLeague μια δίκαιη ευκαιρία», ανακοίνωσε η Pro League, όπως ανέφερε το AP News.

Οι λεπτομέρειες και η μορφή του τελικού νέου τουρνουά έχουν συζητηθεί εδώ και μήνες μεταξύ ολλανδικών και βελγικών συλλόγων, αλλά δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί η επίσημη πρόταση. Πάντως το σχέδιο φαίνεται να έχει προκαλέσει ανησυχίες στους φιλάθλους, οι οποίοι φοβούνται ότι αυτό, θα ευνοούσε μόνο τους μεγάλους συλλόγους.

Πέρυσι, βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, ότι η εταιρεία συμβούλων Deloitte υπολόγισε ότι η συγχώνευση μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει έσοδα έως και 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, από εμπορικές συμφωνίες και τηλεοπτικά δικαιώματα. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Pro League δήλωσε ότι η BeNeLeague πρέπει να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα των επαγγελματικών συλλόγων, που δεν θα λάβουν μέρος στον νέο πρωτάθλημα δημιουργώντας ένα νέο εθνικό κορυφαίο τουρνουά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ