Στο άγνωστο του Conference League με… βάρκα την ελπίδα

Στο άγνωστο του Conference League με… βάρκα την ελπίδα

Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα διεκδικούν τη συμμετοχή τους σε μία διοργάνωση για την οποία αγνοούν τα βασικά.

Δύσκολοι καιροί για τις ομάδες που θέλουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη… Στο Conference League δηλαδή, το νέο δημιούργημα της UEFA, αφού ο Ολυμπιακός έχει καπαρώσει το εισιτήριο για το Champions League και επειδή η βαθμολογία της χώρας μας στην κατάταξη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, δεν δικαιολογεί θέση για το Europa League.

Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα από το Κύπελλο, «κονταροχτυπιούνται» στα Play Off και τρεις από αυτούς θα παίξουν στο Conference League. Για το οποίο ακόμα υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά, στα οποία η UEFA δεν έχει απαντήσει με σαφήνεια.

Τη δομή της διοργάνωσης οι ελληνικές ομάδες την γνωρίζουν. Από ποιον προκριματικό θα αρχίσουν, ποιους θα αντιμετωπίσουν, πότε και πως. Αναμφίβολα, το νέο… παιδί της συνομοσπονδίας δεν έχει καν την αίγλη του Europa League, αλλά φαίνεται πιο προσιτό για τους Έλληνες εκπροσώπους. Αν και με τις παρουσίες τους (όσοι έχουν…) εκτός συνόρων τα τελευταία χρόνια, ουδείς δικαιούται να πιστεύει ότι θα έχει εύκολο έργο.

Ο κρίσιμος άγνωστος Χ για τις ελληνικές ομάδες είναι τα έσοδα. Διακινούνται διάφορα σενάρια για τα χρήματα που θα προσφέρει η UEFA στο Conference League. Σύμφωνα με ένα, θα πληρώνει το 50% των μπόνους που δίνει στο Europa League, ενώ σε μία πιο γενναιόδωρη εκδοχή θα καταβάλλει το 70%. Αλλά τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα.

Άρα, εύλογα οι ιθύνοντες των Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούν να προγραμματίσουν τον σχεδιασμό τους για την επόμενη σεζόν. Πρώτον, δεν ξέρουν εάν η ομάδα τους θα πάρει μέρος στο Conference League, ενώ ακόμα και στην υπόθεση εργασίας της ευρωπαϊκής συμμετοχής, δεν έχουν ξεκάθαρη άποψη για το μπάτζετ. Όλα της Ευρώπης τα δύσκολα για τις ελληνικές ομάδες και για ένα ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ