Ο Ογιαρθάμπαλ έδωσε το Κύπελλο στην Σοσιεδάδ (1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο)

Ο Ογιαρθάμπαλ έδωσε το Κύπελλο στην Σοσιεδάδ (1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο)

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας (σ.σ για την περσινή σεζόν) της Μπιλμπάο με 1-0 χάρη στο πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ και κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 1987!

Στη χώρα των Βάσκων κουμάντο κάνει η Σοσιεδάδ.

Η ομάδα του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 1-0, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ και κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 1987. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτός ο τελικός έγινε στο πλαίσιο της προηγούμενης σεζόν, ενώ οι δύο ομάδες σε λίγες ημέρες θα κοντραριστούν για το πρωτάθλημα.

Η Μπιλμπάο μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησε με τον Ραούλ Γκαρσία στο 10’, αλλά το βολέ του έμπειρου επιθετικού έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το που έκανε πλασέ ο Ισάκ στο 18’, στην πρώτη καλή στιγμή της Σοσιεδάδ στην αναμέτρηση. Πέντε λεπτά αργότερα η Ρεάλ έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά ο Σιμόν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Γοροσομπαέλ.

Στο 38’ το σουτ του Μουνιαΐν κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε, ενώ στο 32’ ο Ρεμίρο είπε «όχι» Ινίγο Μαρτίνεθ, που προσπάθησε να σκοράρει από μακριά με δυνατό σουτ. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η Σοσιεδάδ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 60’ ο Πόρτου κέρδισε πέναλτι από τον Μαρτίνεθ.

Ο Ογιαρθάμπαλ το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 για την Σοσιεδάδ. Στη συνέχεια η ομάδα του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ έκλεισε τους χώρους προς την εστία του Ρεμίρο, ο οποίος απειλήθηκε μόνο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης από τον Μαρτίνεθ. Ο πορτιέρο της Σοσιεδάδ, ωστόσο, αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού της Μπιλμπάο και κράτησε την νίκη.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Γεράι, Μαρτίνεθ, Γιούρι (90+2′ Κάπα), Μπερενγκέρ (75’ Βιγιαλίμπρε), Βενσεδόρ (68’ Ουνάι Λόπεθ), Ντ.Γκαρσία (75’ Βέσγα), Μουνιαΐν, Ραούλ Γκαρσία, Ουίλιαμς

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Γοροσαμπέλ (90+2′ Ελουστόνδο), Θουμπελδία, Λε Νορμάν, Μονρεάλ, Θουμπιμένδι, Σίλβα (84’ Γκεβάρα), Μερίνο, Πόρτου (87’ Κάρλος Φερνάντεθ), Ισάκ (87’ Μπαρενετσέα), Ογιαρθάμπαλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ