«Ψάχνει» το Champions League ο Ουζουνίδης (pic)

«Ψάχνει» το Champions League ο Ουζουνίδης (pic)

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης «κυνηγάει» την έξοδο της Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα στο Champions League, λίγους μόλις μήνες μετά την πρόσληψη του.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και η Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα, βρίσκονται στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης του Ρουμανικού πρωταθλήματος, προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στο UEFA Champions League.

Αυτή την στιγμή διεξάγονται τα πλέι-οφ της Liga I και τα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια που έχει ο Έλληνας τεχνικός μπροστά του, είναι πολύ σημαντικά για τον σύλλογο, ο οποίος ψάχνει τουλάχιστον την κατάκτηση ενός εισιτηρίου για το Εuropean Conference League.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας με το γεγονός πως η Κραϊόβα έχει σχεδόν εξασφαλισμένη την θέση της σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού η Σεπσί ναι μεν μπορεί να κλέψει μαθηματικά την τρίτη θέση, ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο. Όλα βέβαια θα κριθούν στο σημερινό παιχνίδι (19:00) μεταξύ τους, όπου η διαφορά μπορεί να παραμείνει ίδια, να μειωθεί στο -4, η να αυξηθεί στο +10.

Στα δια ταύτα λοιπόν οι «Γιουβεντί» κοιτάνε να ανατρέψουν την τα δεδομένα, όσον αφορά τις δύο πάνω θέσεις. Το καλό για τους παίκτες του Έλληνα κόουτς είναι πως στις αναμετρήσεις με Στεάουα Βουκουρεστίου και Κλούζ (οι οποίες βρίσκονται υψηλότερα στην βαθμολογία), δεν έχασαν βαθμούς με καμία από τις δύο. Το κακό είναι πως η Κραϊόβα θα κληθεί να τις αντιμετωπίσει ξανά, μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών.

Αν τελικά ο Ουζουνίδης καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε το ταξίδι του στα γήπεδα της Ευρώπης θα αρχίσει από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League. Αν βρεθεί δεύτερος, τότε οι υποχρεώσεις του θα αρχίσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το καλύτερο κομμάτι όμως, είναι σε περίπτωση που τερματίσει στην θέση που βρίσκεται τώρα. Εκεί λοιπόν, ο σύλλογος της ομώνυμης πόλης, θα κερδίσει την παρουσία του στον τελικό ενός μίνι τουρνουά του πρωταθλήματος. Στον ημιτελικό λοιπόν αυτού του μίνι κυπέλλου, ο 7ος  και ο 8ος της λίγκας, μάχονται για μία θέση στον τελικό. Ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού καλείται να αντιμετωπίσει τον τρίτο της Liga I και εκείνος που επικρατεί τελικώς, παίρνει το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ