Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Αγωνίζεται αύριο ξημερώματα κάποιος Ελληνας αθλητής για να ξυπνήσουμε και να ΜΗΝ δούμε την προσπάθειά του στην ΕΡΤ;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τσέφεριν: «Οι κανόνες του FFP πρέπει να προσαρμοστούν και να ενημερωθούν»

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε για το Financial Fair Play και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις για να προσαρμοστεί και να ενημερωθεί στα νέα δεδομένα.

Τσέφεριν: «Οι κανόνες του FFP πρέπει να προσαρμοστούν και να ενημερωθούν» | to10.gr

Την ανάγκη οι κανόνες του οικονομικού Fair Play να προσαρμοστούν και να ενημερωθούν επισήμανε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η UEFA δημοσίευσε τη δωδέκατη έκδοση του «The European Club Footballing Landscape», μια έκθεση που παρέχει μια ευρεία εικόνα του οικονομικού τοπίου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η φετινή έκθεση εξετάζει ιδιαίτερα την κατάσταση του ποδοσφαίρου υπό το πρίσμα της πανδημίας Covid-19. Η έκθεση έδειξε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι σε όλα τα επίπεδα θα χάσουν συνολικά έσοδα 9 δισεκατομμύρια ευρώ για τα οικονομικά έτη 2019/2020 και 2020/2021.

«Στην περσινή έκθεση, είπα ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ήταν δυνατό, ενωμένο, ανθεκτικό και έτοιμο για νέες προκλήσεις. Αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση για το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό και την κοινωνία στη σύγχρονη εποχή. Ωστόσο, χάρη σε σχεδόν μια δεκαετία κανονισμών για το οικονομικό Fair Play, πριν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δύσκολα θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση» τόνισε ο πρόεδρος της UEFA.

«Όλο το οικοσύστημα του ποδοσφαίρου, επαγγελματικό, ερασιτεχνικό και των νέων, έχει διαταραχθεί σοβαρά από την πανδημία. Αυτό απαιτεί βαθιά συνεργασία και συντονισμένη απάντηση σε όλη την πυραμίδα ποδοσφαίρου. Η αλληλεγγύη, όχι το συμφέρον, πρέπει να επικρατήσει και θα κερδίσει» πρόσθεσε ο Αλεξάντερ Τσεφέριν σχετικά με το θέμα.

«Αυτή η έκθεση δείχνει ξεκάθαρα ότι τώρα λειτουργούμε σε μια νέα οικονομική πραγματικότητα και καθίσταται σαφές ότι οι ισχύοντες κανονισμοί μας για το οικονομικό Fair Play θα πρέπει να προσαρμοστούν και να ενημερωθούν. Η οικονομική βιωσιμότητα θα παραμείνει ο στόχος μας και η UEFA και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα εργαστούν μαζί για να δώσουν στο άθλημά μας νέους κανόνες για ένα καλύτερο μέλλον» κατέληξε.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από