Με γεμάτες εξέδρες το νέο πρωτάθλημα στη Δανία

Με γεμάτες εξέδρες το νέο πρωτάθλημα στη Δανία

Το δανέζικο ποδόσφαιρο γίνεται το πρώτο στην Ευρώπη που επανέρχεται στον προ-κορωνοϊού κατάσταση και δημιουργεί ελπίδες και για ευχάριστες εξελίξεις και στην Ελλάδα.

Η πανδημία του κορωνοϊού που έχει αποκλείσει τους οπαδούς από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, καταλαγιάζει μέρα με τη μέρα. Η υποχώρηση του Covid-19 αποτυπώνεται στην άρση των περιορισμών και στο άνοιγμα των κερκίδων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έστω και αν στην Ελλάδα τα πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα, η Δανία φαίνεται πως είναι η πρώτη που επιστρέφει πλήρως στην κανονικότητα. Η κυβέρνηση ενημέρωσε τις ποδοσφαιρικές αρχές και τις ομάδες πως από την 1η Αυγούστου αίρει όλους τους περιορισμούς και οι εξέδρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο 100%.

Η Δανία είχε δείξει τις προθέσεις της με τα παιχνίδια του Euro που θα φιλοξενηθούν στο «Πάρκεν» της Κόπεγχάγης. Η αρμόδια υπηρεσία επέτρεψε τη χρήση του 65% της χωρητικότητας του γηπέδου και έτσι θα παρακολουθήσουν τα ματς 25.000 θεατές.

Οι ευχάριστες εξελίξεις στη Δανία δημιουργούν ελπίδες για επιστροφή των θεατών και στα ελληνικά γήπεδα. Ήδη, η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας βελτιώνεται διαρκώς και από την 1η Ιουλίου θα αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα που έχουν απομείνει, όπως η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Παράλληλα, δημόσια θεάματα όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα και προβολές σε θερινά σινεμά, επιτρέπονται. Σαφώς με μέτρα και με προφυλάξεις. Αλλά, δεν υπάρχει σοβαρός αντίλογος προκειμένου να μην ανοίξει ο δημόσιος διάλογος για να γυρίσουν οι οπαδοί στις εξέδρες.

Ούτε υπάρχει μεγάλη άνεση χρόνου, όπως ίσως να νομίζουν κάποιοι. Μπορεί το πρωτάθλημα της Superleague να αρχίζει 21 Αυγούστου, αλλά μέσα στον Ιούλιο Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης και μερικές μέρες μετα ο ΠΑΟΚ, έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Γιατί να μην έχουν τη συμπαράσταση του κόσμου τους σε αυτά τα παιχνίδια;

Επιπλέον, οι ΠΑΕ σε πρώτη φάση, θα ήθελαν να κάνουν τον προγραμματισμό τους για την έκδοση εισιτηρίων διαρκείας. Είναι ένα σημαντικό έσοδο και πέρυσι το στερήθηκαν. Οπότε, χρειάζονται μία απάντηση και ένα χρονοδιάγραμμα το συντομότερο δυνατόν.

Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων επιβάλλεται να συμπεριλάβει στην ατζέντα της την επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδα. Οι συνθήκες το επιτρέπουν, ο κόσμος το ζητάει, η κοινή λογική το επιτάσσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ