Κοσμογονία – Το καλοκαίρι που άλλαξε το ποδόσφαιρο

Κοσμογονία – Το καλοκαίρι που άλλαξε το ποδόσφαιρο

Το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε και είχε ιστορικές κινήσεις και μετακινήσεις που στοίχισαν τρελά λεφτά. To10.gr παρουσιάζει τις κορυφαίες μεταγραφές στη Γηραιά Ήπειρο με την Premier League να έχει την τιμητική της.

Το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε και επίσημα το μεταγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού, με τις κινήσεις που έγιναν να είναι άκρως εντυπωσιακές. Το φετινό καλοκαίρι ήταν αναμφίβολα από τα πιο σπουδαία της τελευταίας δεκαετίας, με τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους στη Γηραιά Ήπειρο να βλέπουν σχεδόν όλους τους σούπερ σταρ να αλλάζουν ομάδα.

Από τον Λιονέλ Μέσι που πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν μέχρι την τεράστια επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέχρι τη μεταγραφή του Ρομέλου Λουκάκου στην Τσέλσι. Εκτός όμως από μυθικά deal και σπουδαίες κινήσεις, υπήρχαν και θρίλερ που ολοκληρώθηκαν στο λεπτό, ή αντίστοιχα απέτυχαν για λίγες ώρες. Συμφωνίες όπως αυτή του Αντουάν Γκριεζμάν με την Ατλέτικο και την επιστροφή του στη Μαδρίτη στο παρα ένα, ή του Σαούλ στην Τσέλσι, αλλά και αποτυχίες, όπως αυτή της Ρεάλ με τον Κιλιάν Εμπαπέ, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν δεν απάντησε ποτέ σε πρόταση 200 εκατ. ευρώ της βασίλισσας.

Εκτός από τα παραπάνω όμως έγιναν κι άλλες ιλιγγιώδεις μεταγραφικές κινήσεις που τάραξαν τα νερά στο ίσως πιο ενεργό και εντυπωσιακό καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια. To10.gr παρουσιάζει τις ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού. Από τον Τζακ Γκρίλις που πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι από την Άστον Βίλα για 117,5 εκατ. ευρώ, μέχρι το φετινό ντεμαράζ της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ που απέκτησε τους Σάντσο και Βαράν για 85 και 40 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από τις 15 ακριβότερες μεταγραφές της φετινής χρονιάς (φυσικά δεν υπολογίζονται οι Ρονάλντο και Μέσι, αφού ο ένας έφυγε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα και ο άλλος με 23 εκατ. ευρώ από τη Γιουβέντους) οι 11 έχουν γίνει στην Premier League, δείγμα και της διαφοράς των πρωταθλημάτων, με τις ομάδες του Νησιού να σπαταλούν πάνω από 1 δισ. ευρώ σε ακόμη μια μεταγραφική περίοδο.

Αναλυτικά οι ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού:

Τζακ Γκρίλις (από Άστον Βίλα σε Μάντσεστερ Σίτι) 117,5 εκατ. ευρώ
Ρομέλου Λουκάκου (από Ίντερ σε Τσέλσι) 115 εκατ. ευρώ
Τζέιντον Σάντσο (από Ντόρτμουντ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 85 εκατ. ευρώ
Ασράφ Χακίμι (από Ίντερ σε Παρί Σεν Ζερμέν) 60 εκατ. ευρώ
Μπεν Γουάιτ (από Μπράιτον σε Άρσεναλ) 58,5 εκατ. ευρώ
Νταγιότ Ουπαμεκανό (από Λειψία σε Μπάγερν) 42,5 εκατ. ευρώ
Ραφαέλ Βαράν (από Ρεάλ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 40 εκατ. ευρώ
Ιμπραχίμα Κονατέ (από Λειψία σε Λίβερπουλ) 40 εκατ. ευρώ
Τάμι Άμπραχαμ (από Τσέλσι σε Ρόμα) 40 εκατ. ευρώ
Εμιλιάνο Μπουεντία (από Νόριτς σε Άστον Βίλα) 38,4 εκατ. ευρώ
Ντάνι Ινγκς (από Σαουθάμπτον σε Άστον Βίλα) 35,2 εκατ. ευρώ
Μάρτιν Όντεγκααρντ (από Ρεάλ σε Άρσεναλ) 35 εκατ. ευρώ
Ροντρίγκο Ντε Πάουλ (από Ουντινέζε σε Ατλέτικο) 35 εκατ. ευρώ
Κουρτ Ζούμα (από Τσέλσι σε Γουέστ Χαμ) 35 εκατ. ευρώ
Λίον Μπέιλι (από Λεβερκούζεν σε Άστον Βίλα) 32 εκατ. ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ