«Δεν μπορείτε να επιτρέπετε σε ορισμένες ομάδες να ταξιδεύουν ακολουθούμενες από μια ορδή βίας»

«Δεν μπορείτε να επιτρέπετε σε ορισμένες ομάδες να ταξιδεύουν ακολουθούμενες από μια ορδή βίας»

Παρά τις κληρώσεις για το Champions League και το Europa League σήμερα το πρωί στη Nιόν, Ισπανός δημοσιογράφος επέλεξε να σταθεί περισσότερο στην απόφαση της UEFA και της FIFA σχετικά με τις εκδηλώσεις βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου. 

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena SER και ο δημοσιογράφος Χοσέ Ραμόν ντε λα Μορένα ασχολήθηκαν εκτενώς με τις περιπτώσεις που η βία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο χώρο του ποδοσφαίρου με αφορμή την δολοφονία ενός 57χρονου εργαζόμενου της εταιρείας σεκιούριτι του γηπέδου στον αγώνα της Μπιλμπάο κόντρα στην Μαρσείγ ο οποίος μαχαιρώθηκε από Γάλλους χούλιγκαν. Ξεχωριστή αναφορά στην τοποθέτησή του είχε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Αναλυτικά όσα αναφέρθηκαν:

«Εχθές το βράδυ στο Μπιλμπάο το ποδόσφαιρο υπέφερε και πάλι. Θύμα ήταν ένας φύλακας ασφαλείας, ένας εργαζόμενος στην υπηρεσία της κοινωνίας, για να προστατεύσει τους φυσιολογικούς πολίτες. Έπεσε θύμα βίαιων δολοφόνων, που βρίσκουν στο ποδόσφαιρο έναν τρόπο να διασκεδάσουν και να επιτίθενται σε αθώους ανθρώπους. Πρόκειται για εγκληματικές συμμορίες, που υπό τη δικαιολογία του ποδοσφαίρου ταξιδεύουν και μετακινούνται σε όλο τον κόσμο και εκβιάζουν και λεηλατούν όσο περισσότερο μπορούν τα κομμάτια των επιχειρήσεων που πέφτουν από το τραπέζι του ποδοσφαίρου.

Δεν είναι απλοί χούλιγκαν, είναι δολοφόνοι που ξέρουν τι ψάχνουν και το ποδόσφαιρο είναι το πρόσχημα τους. Και επειδή είναι οργανωμένοι και επικίνδυνοι δολοφόνοι, πολλοί σύλλογοι εξακολουθούν να τους προστατεύουν και να τους δίνουν καταφύγιο εξαιτίας του φόβου και εδώ είναι που πρέπει να επέμβουν η FIFA και η UEFA.

Ορισμένες ομάδες δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να ταξιδεύουν ακολουθούμενες από μια ορδή βίας καμουφλαρισμένης ανάμεσα στους υποτιθέμενους ειρηνικούς οπαδούς της ομάδας και να σπέρνουν το φόβο όπου πηγαίνουν. Όπως στην περίπτωση της Μαρσέιγ. Το έκαναν στη Μαδρίτη πριν από λίγα χρόνια, όταν πήγαν στο παλιό Καλντερόν για να παίξουν με την Ατλέτικο και έβαλαν μεγάλο μέρος του κοινού σε σοβαρό κίνδυνο εξαιτίας της συμπεριφοράς τους.

Το έκαναν και πάλι χθες το βράδυ στο Μπιλμπάο και περιμένω μια ξεκάθαρη, σκληρή και γενναία δήλωση της UEFA σήμερα το πρωί, κυρώνοντας τον σύλλογο με υποδειγματικό τρόπο, όπως ελπίζω ότι θα γίνει και στην Ελλάδα με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και όπως ελπίζουμε ότι θα συμβεί με όλες τις γωνίες όπου φωλιάζει αυτό το δολοφονικό, προκλητικό και αμφιλεγόμενο κηλίδα. Αλλά φοβάμαι ότι περιμένουμε πάρα πολλά.

Φτάνουν συνήθως καθυστερημένα, πάντα πίσω από τα θύματα, γιατί τα θύματα ποτέ δεν θα ζητήσουν την παρέμβασή τους, εμείς το κάνουμε, κι όχι τα θύματα που είναι πάντα αθώοι εργαζόμενοι. Τι αηδία … τι οργή και τι θυμός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ