Ο άνθρωπος που «έστειλε» τον Σόουζα στην Φλαμένγκο και το… ελληνικό παρελθόν του

Ο άνθρωπος που «έστειλε» τον Σόουζα στην Φλαμένγκο και το… ελληνικό παρελθόν του

Ο Ούγκο Καζούντα μεσολάβησε ώστε ο Πάουλο Σόουζα να «μετακομίσει» στην Βραζιλία, με τον Πορτογάλο προπονητή να συγκαταλέγεται στο πελατολόγιό του, όπως επίσης και οι Σα Πίντο και Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Πάουλο Σόουζα δεν παρέμεινε για πολύ στον πάγκο της Εθνικής Πολωνίας, με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού να αποχωρεί, σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα, και να αναλαμβάνει τις τύχες της Φλαμένγκο. Μία κίνηση που δεν άρεσε στην χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, με ένα δημοσιεύμα να ασχολείται με την ατζέντη του Πορτογάλου τεχνικού, που έπαιξε κομβικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη.

Ο λόγος για τον Ούγκο Καζούντα, για τον οποίο ο Σόουζα αποτελεί τον καλύτερη πελάτη, σε μία ατζέντα που δεν περιλαμβάνει τόσο λαμπερούς ποδοσφαιριστές, όσο προπονητής. Με εξαίρεση τον 21χρονο Βιτίνια της Μπράγκα, ο Πορτογάλος μάνατζερ έχει ασχοληθεί με ανθρώπους που καθοδηγούν από τον πάγκο, σε μία συνήθεια που ξεκίνησε εξαιτίας του πατέρα του, ο οποίος ήταν προπονητής και έτσι τον βοήθησε να δημιουργήσει τις κατάλληλες επαφές στον χώρο.

Κάπως έτσι, στο πελατολόγιό του βρίσκονται και δύο ονόματα που έχουν συνδέσει το παρελθόν τους με την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Πρόκειται για τους Ρικάρντο Σα Πίντο και Αμπέλ Φερέιρα. Ο πρώτος ανάμεσα στις εννέα χώρες που εργάστηκε, πέρασε επίσης από τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο, ενώ ο δις πρωταθλητής στο Κόπα Λιμπερταδόρες με την Παλμέιρας, αποτελεί την εξαίρεση των περισσότερων πελατών του Καζούντα, που δύσκολα συμπληρώνουν διετία σε κάποια ομάδα, με τον Φερέιρα να κάθεται για 2,5 χρόνια στον πάγκο της Μπράγκα και έναν χρόνο και τρεις μήνες σε αυτόν του ΠΑΟΚ.

Οι ενέργειες του Καζούντα ήταν καίριες ώστε να μην προσληφθεί στη θέση ο Ζόρζε Ζεσούς, που αναμένεται να πει «αντίο» στην Μπενφίκα, ενώ θυμίζουμε πως η Φλαμένγκο έχει συνδεθεί στο παρελθόν και με δύο ανθρώπους του Ολυμπιακού. Προηγήθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς, τον οποίο ήθελαν σαν τρελοί οι οπαδοί το καλοκαίρι, ενώ ακουστηκε και το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά ο Ισπανός δεν πρόκρινε αυτή την εξέλιξη στην καριέρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ