Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας οι «νυχτερίδες» (vids)

Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας οι «νυχτερίδες» (vids)

Η Βαλένθια επικράτησε με 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ισπανίας και χάρη σε ένα γκολ-ζωγραφιά του Γκονσάλο Γκέδες πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Το 1-1 στο «Σαν Μαμές» μεταξύ Αθλέτικ Μπιλμπάο και Βαλένθια είχε αφήσει ανοιχτούς τους λογαριασμούς των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Στη ρεβάνς του «Μεστάγια», όμως, οι «νυχτερίδες» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη σε ένα τρομερό γκολ του Γκονσάλο Γκέδες και μαζί την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης για 18η φορά στην ιστορία τους (23/4). 18η φορά σε τελικό η Βαλένθια, η οποία θα διεκδικήσει το 9ο τρόπαιο στην ιστορία της.

Η ομάδα του Μπορδαλάς ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και θα περιμένει στον τελικό μια εκ των Ρεάλ Μπέτις και Ράγιο Βαγιεκάνο (σ.σ. η Μπέτις είχε επικρατήσει με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι), οι οποίες παίζουν την Πέμπτη (22:00).

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live της αναμέτρησης.

Η Μπιλμπάο πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο 12′. Ο Χιλ έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Η Αθλέτικ απείλησε στο 27′ με τον Μουνιαίν που δεν βρήκε εστία, ενώ στο 41′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Γουίλιαμς βρέθηκε στην περιοχή από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μαμαρνατσβίλι παρενέβη έγκαιρα και έσωσε τη Βαλένθια.

Κι αφού δεν δέχτηκε γκολ, το έβαλε στο 44′ χάρη σε μια… φωτοβολίδα έξω από την περιοχή του Γκέδες, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αγκιρεθαμπάλα, κάνοντας το 1-0.

Η ομάδα του Μπορδαλάς συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο 45λεπτο, απειλώντας στο 64′ με τον Σολέρ. Από την άλλη, η Αθλέτικ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 70′, όταν ο Μουνιαΐν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μαμαρνατσβίλι.

Το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος και έτσι η Βαλένθια θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Βαλένθια: Μαμαρντασβίλι, Αλντερέτ, Παουλίστα (83′ Γκιγιαμόν), Ντιακαμπί, Γκαγιά (33′ Λάτο), Μοριμπά, Σολέρ, Φούλκιερ, Χιλ (71′ Μουσά), Ντούρο, Γκουέδες

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Αγκιρεθαμπάλα, Λέκουε (61′ Πέτξα), Άλβαρες, Μαρτίνες, Μπερσίς, Μπερενγκέρ (70′ Γουίλιαμς), Γκαρσία (61′ Βενσεαδόρ), Βέσγκα (82′ Ζαράγκα(, Μουνιαΐν, Γκαρσία (61′ Σανσέ), Γουίλιαμς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ