Αποχώρησε από την προπονητική σε ηλικία 73 ετών ο Γουόρνοκ

Αποχώρησε από την προπονητική σε ηλικία 73 ετών ο Γουόρνοκ

Ο Νιλ Γουόρνοκ, που είχε καθίσει μεταξύ άλλων στον πάγκο των Μίντλεσμπρο, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ΚΠΡ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προπονητική.

Ο πρώην τεχνικός των Μίντλεσμπρο, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ΚΠΡ, Νιλ Γουόρνοκ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προπονητική. Τελευταία ομάδα με την οποία συνεργάστηκε ο 73χρονος ήταν η Μίντλεσμπρο, από την οποία έφυγε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στα 41 χρόνια της καριέρας του δούλεψε σε 16 διαφορετικές ομάδες, ενώ κρατά το ρεκόρ ανόδων στο αγγλικό ποδόσφαιρο με οκτώ, οδηγώντας μεταξύ αυτών την ομάδα που αγάπησε από την παιδική του ηλικία, την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στην Premier League το 2006.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του είπε στο Sky Sports: «Αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να ξεκουραστώ.» Στη διάρκεια της καριέρας του κάθισε στους πάγκους σε 1.603 ματς, με τη μεγαλύτερη διάρκεια στο «τιμόνι» της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από το 1999 έως το 2007, όπου πανηγύρισε στα 165 από τα 388 παιχνίδια που είχε την τεχνική της καθοδήγηση.

«Θεώρησα πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Είχα μία καλή πορεία. Απολαμβάνω τις στιγμές των όσων κατάφερα για χρόνια, θα έχω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, τα σκυλιά μου και θ΄ ασχοληθώ περισσότερο με το ποδήλατο.

Δεν λέω ότι ο ενθουσιασμός έχει φύγει – δεν το έχασα αυτό – αλλά όταν βλέπω μερικούς από τους φίλους μου που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, έρχεται μια στιγμή που πρέπει να αφήσεις την οικογένειά σου να απολαύσει λίγο περισσότερο χρόνο μαζί σου», τόνισε στο βρετανικό δίκτυο ο Γουόρνοκ.

Ο έμπειρος τεχνικός οδήγησε στα «σαλόνια» της Premier League και την ΚΠΡ το 2011, πριν επαναλάβει το κατόρθωμα με την Κάρντιφ το 2018. Η συνεργασία του με το σύλλογο της πρωτεύουσας της Ουαλίας σημαδεύτηκε από την εξαφάνιση και τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα, τον οποίο ο Γουόρνοκ περιέγραψε ως «την χειρότερη εβδομάδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.»

Πριν ασχοληθεί με την προπονητική είχε μια 11χρονη καριέρα ως εξτρέμ στις Ρόδεραμ, Μπάρνσλι και Κρου, πριν αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους σε ηλικία 30 ετών. Η πρώτη του ομάδα ως προπονητής ήταν η Γκέινσμπορο Τρίνιτι το 1981, ενώ η πρώτη του άνοδος ήταν με την Σκάρμπορο στην Football League το 1987, πριν πανηγυρίσει δύο συνεχόμενες ανόδους με την Νοτς Κάουντι, για να την φέρει στην πρώτη κατηγορία το 1991.

Είτε ήταν επικεφαλής της Λιντς, της Κρίσταλ Πάλας ή της Πλίμουθ, ήταν γνωστός ως ένας τεχνικός που είχε επιμονή στις αποφάσεις του, που μπορούσε να «συγκεντρώσει» τα αποδυτήρια, ενώ ποτέ δεν απέφυγε να ασκήσει κριτική στους διαιτητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ