Ίντερ – Μίλαν 3-0

Ίντερ – Μίλαν 3-0

Πάρτι της Ίντερ στο ντέρμπι του Μιλάνο! Έπειτα από ένα χορταστικό ματς η Ίντερ κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 της Μίλαν στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό του Coppa Italia, και να πάρει ετσι θριαμβευτικά την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Μεγάλο ματς από τον Λαουτάρο Μαρτίνες με δύο τέρματα(4',40').

Καλεσμένη στο πάρτι της Ίντερ η Μίλαν…

Μπορεί το 0-0 του πρώτου αγώνα να άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, ωστόσο ο επαναληπτικός ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Χάρη στην ντοπιέτα του Λαουτάρο Μαρτίνες (4′, 40′) και στο παρθενικό γκολ του Γκοζένς με την φανέλα της Ίντερ, οι νερατζούρι επικράτησαν με το ευρύ 3-0 της Μίλαν στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας , και έκλεισαν θέση για τον μεγάλο τελικό της 11ης Μαϊού, έκει όπου θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Γιουβέντους – Φιορεντίνα.

Η αγωνία διήρκεσε… 4 λεπτά, αφού τότε ο Λαουτάρο Μαρτίνες έκανε σεφτέ στα γκολ και με υπέροχο βολέ έγραψε το 1-0. To εκτός έδρας γκολ μετράει κανονικά στη διοργάνωση κι έτσι οι «ροσονέρι» εξακολουθούσαν να ψάχνουν για ένα γκολ ώστε να προκριθούν εκείνοι στον 15ο τελικό της ιστορίας τους.

Μπορεί η Μίλαν να ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, ωστόσο η Ίντερ ήταν αυτή που είχε την ουσία, και στο 40′ το επιβεβαιώσε με «δράστη» ξανά τον Λαουτάρο.  Ένα κενό στην άμυνα γέμισε με την κίνηση του Μαρτίνες, που πήρε την κάθετη μπαλιά και νίκησε στο τετ α τετ τον Μάικ Μενιάν για το 2-0.

Ο Στέφανο Πιόλι στην επανάληψη προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις με την είσοδο των  Ζούνορ Μεσίας και Μπραχίμ Ντίαθ αντί των Αλέξις Σαλεμάκερς και Σάντρο Τονάλι να μην αλλάζουν πολλά για τη Μίλαν.

Αν και οι ροσονέρι είχαν ένα καλό δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος στο οποίο πιέσαν για την μείωση του σκορ, δεν τα κατάφεραν με την φάση του 67′ να βάζει τέλος στις ελπίδες τους.

Ο Ισμαέλ Μπενασέρ σούταρε εκτός περιοχής κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε όταν ο διαιτητής έλεγξε πολλές φορές τη φάση στο video και διαπίστωσε ότι υπήρχε παρεμπόδιση του οπτικού πεδίου του Σαμίρ Χαντάνοβιτς από τον Πιερ Καλουλού που ήταν οφσάιντ.

Οι είσοδος των φρέσκων Αλέξις Σάντσες και  Ρόμπιν Γκόζεν προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα της Μίλαν, με τον τελευταίο να χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά για να προσθέσει το όνομα του στο πίνακα των σκόρερ.

Ο Μπρόζοβιτς έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Γερμανός από θέση φορ εκτέλεσε τον Μενιάν για το 3-0! Έτσι η Ίντερ προκρίθηκε για 14η φορά στον τελικό του Coppa Italia και θα διεκδικήσει το 8ο τρόπαιο είτε κόντρα στη Φιορεντίνα είτε κόντρα στη Γιουβέντους.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Μπαζτόνι (79′ Ντ’Αμπρόζιο), Ντε Φράι, Νταρμιάν, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (73’ Βιδάλ), Πέρισιτς (78’ Γκόζενς), Λαουτάρο Μαρτίνες (70’ Ντζέκο), Κορέα (70′ Αλέξις Σάντσες).

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (73′ Γκάμπια), Καλουλού, Τόμορι, Ερναντές, Τονάλι (46’ Μεσίας), Μπενασέρ (71’ Κρούνιτς), Σαλεμάκερς (46’ Μπραΐμ Ντίαθ), Κεσί, Λεάο (85’ Λάζετιτς), Ζιρού

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ