Μίτροβιτς, εσύ σούπερ σταρ (pics, vids)

Μίτροβιτς, εσύ σούπερ σταρ (pics, vids)

Δίπλα στη λέξη «γκολ» υπάρχει σημειωμένο το όνομά του. Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς έσπασε όλα τα ρεκόρ και οδήγησε τη Φουλαμ στην Premier League. Από την κόλαση της περσινής περιόδου με τον υποβιβασμό και το χαμένο πέναλτι στον τελικό για το Euro, στον εφετινό... παράδεισο με τα 43 «τεμάχια» και το «χρυσό» τέρμα πρόκρισης για τα γήπεδα του Κατάρ

Είναι ο φόβος και ο τρόμος κάθε αμυντικού στην Championship. Ο επιθετικός που… διαλύει τα πλάνα όλων των προπονητών στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος που έχει κάνει ολόκληρο το Νησί να παραμιλά με τα κατορθώματά του. Ο λόγος φυσικά, για τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς!

Η Φούλαμ πανηγυρίζει την επιστροφή της στην Premier League, κάτι που το οφείλει σε τεράστιο βαθμό στον Σέρβο επιθετικό. Με την επιβλητική επτάρα κόντρα στη Λούτον, η αρμάδα του Μάρκο Σίλβα κατέκτησε τον τίτλο στην Championship και το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Λονδίνου φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του 27χρονου επιθετικού.

Ο Μίτροβιτς κάνει πράγματα και θαύματα την εφετινή αγωνιστική περίοδο, κλέβοντας την παράσταση σε κάθε ματς της Φούλαμ. Το ένα γκολ διαδέχεται το άλλο, τα πάρτι δε σταματούν και ο Σέρβος killer γράφει ιστορία.

Τι έκανε χθες στο θρίαμβο επί της Λούτον; Σημείωσε 2 τέρματα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ παίκτη σε μία σεζόν της Championship! Εφτασε τα 43 «τεμάχια», αφήνοντας στη 2η θέση με 42 τον Γκάι Γουίτνιχαμ. Ετσι απλά, γιατί μπορεί.

Ο Μίτροβιτς σκοράρει κατά ριπάς την εφετινή σεζόν και με τα απίθανα όργια του, οδήγησε τη Φούλαμ στη γη της Επαγγελίας. Είναι τόσο εξωφρενικοί οι αριθμοί του, που αποδεικνύονται περίτρανα και από τα παρακάτω στατιστικά. Εχει σκοράρει περισσότερα γκολ από… δέκα ομάδες της Premier League και από τις Χαλ, Πιτέρμπορο και Μπάρνσλει στην Championship!

Ο άνθρωπος-συνώνυμο των γκολ δεν έχει αφήσει τίποτα… όρθιο την εφετινή αγωνιστική περίοδο. Από τα 106 (!) τέρματα της Φούλαμ στην Championship, ο Μίτροβιτς έχει συνεισφορά στα 50! «Ήταν ξεχωριστό σε μια μεγάλη νίκη, οπότε νομίζω ότι τελειώσαμε τη σεζόν όπως ονειρευόμασταν, όπως θέλαμε με μια μεγάλη νίκη στο σπίτι μας μπροστά στο κοινό μας.  Εσπασα και το ρεκόρ, οπότε όλα ήταν τέλεια», τόνισε μετά το ματς ο 27χρονος killer.

Η περσινή καταστροφική σεζόν, έδωσε τη σκυτάλη στη χρονιά της… απογείωσης. Την περίοδο 2020-2021, ο Μίτροβιτς κινήθηκε σε ρηχά νερά και με μόλις τρία γκολ στο πρωτάθλημα, η Φούλαμ γεύτηκε ξανά το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Ο έμπειρος επιθετικός ήταν και ο μοιραίος για την εθνική Σερβίας, χάνοντας πέναλτι στον τελικό των playoffs με τη Σκωτία. Προφανώς, ο 27χρονος δεν ξέχασε τι συνέβη πέρυσι. Πείσμωσε, δούλεψε και εμφανίστηκε ένας Μίτροβιτς από άλλον… πλανήτη. Άλλωστε, αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν πιστέψει πως δεν κάνει πλέον για το πιο υψηλό επίπεδο, με τον Σέρβο killer να κλείνει στόματα με τις μυθικές εμφανίσεις του.

43 τέρματα με τη Φούλαμ και γκολ πρόκρισης στο Κατάρ με την εθνική Σερβίας. Ο 27χρονος έδωσε απαντήσεις με τον πιο ηχηρό τρόπο.

«Είναι φοβερός, φοβερός, φοβερός. Το συναίσθημα στο Cottage όταν σκόραρε το δεύτερο, το έβδομο του γκολ, ξέραμε ότι θα ήταν σημαντικό για αυτόν. Τον χρησιμοποιήσαμε με φανταστικό τρόπο στο ματς με τη Λούτον», δήλωσε ο προπονητής της Φούλαμ, Μάρκο Σίλβα που έβγαλε το… καπέλο στον Μίτροβιτς.

«Είναι… ξεχωριστό ταλέντο. Το να σημειώνεις 43 γκολ σε μια σεζόν είναι απίστευτο. Είναι κορυφαίος επιθετικός και το αξίζει», ανέφερε ο αρχηγός της Φούλαμ, Τομ Κέρνι για τα κατορθώματα του Σέρβου άσου.

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς βάλθηκε να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Και τα κατάφερε. Ονειρική σεζόν για τον Σέρβο killer, που γράφει ιστορία με τη φανέλα της Φούλαμ. Μένει να φανεί αν τα φετινά όργια, θα του εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το… άλμα στην καριέρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ