Άγιαξ : Δίνει το όνομα του Κρόιφ στο γήπεδό του! (vid)

Άγιαξ : Δίνει το όνομα του Κρόιφ στο γήπεδό του! (vid)

Ο Άγιαξ θα αποδώσει τον απόλυτο φόρο τιμής στον κορυφαίο Γιόχαν Κρόιφ, καθώς το όνομα του «Ιπτάμενου Ολλανδού» θα δοθεί στο γήπεδο του Αίαντα!

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές μέρες από τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ (24/3/2016), λόγω καρκίνου στους πνεύμονες και η διοίκηση του Άγιαξ αποφάσισε να τιμήσει τον άλλοτε παίκτη και προπονητή της.

Ο «Αίαντας» θα δώσει από την επόμενη σζόν το όνομα του θρυλικού Ολλανδού ποδοσφαιριστή στο γήπεδο του, το οποίο από «Amsterdam Arena» θα γίνει πλέον «Johan Cruyff Arena»!

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας και επίσης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της, Έντβιν Φαν ντερ Σαρ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Άγιαξ για την αλλαγή του ονόματος του γηπέδου.

«Ο Γιόχαν Κρόιφ είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα του Άγιαξ. Κυρίως λόγω αυτού, ο Άγιαξ είναι ένα μεγάλο όνομα τόσο στην Ολλανδία όσο και στο εξωτερικό. Είναι κάτι το εξαιρετικό που το το γήπεδο θα πάρει το όνομα του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις δύο θητείες του ως ποδοσφαιριστής του Άγιαξ ο Κρόιφ κέρδισε οκτώ εγχώρια πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα Ολλανδίας και τρία συνεχόμενα κύπελλα πρωταθλητριών, ενώ ως προπονητής κατέκτησε δύο κύπελλα Ολλανδίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν 1986-87.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ