CEO Σαχτάρ: «Ο Ολυμπιακός μάς βοήθησε από την πρώτη στιγμή»

CEO Σαχτάρ: «Ο Ολυμπιακός μάς βοήθησε από την πρώτη στιγμή»

Ο CEO της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεργκέι Πάλκιν, μίλησε για όσα περνά η ουκρανική ομάδα λόγω του πολέμου, για τους ατζέντηδες, αλλά και για τον Ολυμπιακό που όπως ανέφερε βοήθησε από την πρώτη στιγμή τον σύλλογο.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπως και ολόκληρη η Ουκρανία φυσικά, δοκιμάζονται από τον πόλεμο που εξελίσσεται από τις 24 Φεβρουαρίου, σε μια από τις μαύρες σελίδες στην ιστορία της χώρας.

Αρκετοί σύλλογοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον ουκρανικό σύλλογο, με τον Ολυμπιακό να είναι μία από αυτές. Θυμίζουμε οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν φιλική αναμέτρηση όπου και συγκεντρώθηκαν συνολικά 102.000 ευρώ τα οποία και προσφέρθηκαν σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Athletic» ο CEO της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν, μίλησε στα προβλήματα που έχει προξενήσει ο πόλεμος, αναφέρθηκε στη βοήθεια του Ολυμπιακού, ενώ επιτέθηκε στους ατζέντηδες οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σεργκέι Πάλκιν:

«Αυτός ο πόλεμος ανέδειξε πολλά προβλήματα στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο καθένας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Περισσότερο από όλους; Οι ατζέντηδες.

Κάποιοι λένε »Στηρίζω την Ουκρανία», αλλά όταν τους λες »ΟΚ, δείξε μου ότι στηρίζεις την Ουκρανία», δεν θέλουν να το κάνουν. Ένας μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος με τον οποίο είχαμε συμβόλαιο που περιλαμβάνει όρο να παίξουν φιλικό μαζί μας αλλιώς πρέπει να μας πληρώσουν 300.000 ευρώ. Ο αγώνας δεν έγινε ποτέ, παρά τις πολλές προσπάθειες που κάναμε να το κανονίσουμε. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, τους είπαμε »Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα ως σύλλογος, οπότε παρακαλούμε να τα δωρίσετε στους Ουκρανούς πρόσφυγες». Δεν τα έχουν πληρώσει ακόμα. Κι αυτός ο σύλλογος έχει χρήματα – πολλά χρήματα.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι προσπαθήσαμε να αγοράσουμε έναν παίκτη. Θέλαμε να το κάνουμε σε δόσεις και καταθέσαμε εγγυήσεις, γιατί προς το παρόν είναι πολύ δύσκολο για μας, αλλά διαβεβαιώσαμε ότι θα τους έχουμε εξοφλήσει σε έναν χρόνο. Και μετά ο σύλλογος του παίκτη μου έστειλε μια λίστα με απαιτήσεις, τόσο μεγάλη που απλά είπα »Ξέχασέ το». Αυτό έγινε μετά την εισβολή».

Γι’ αυτό δεν δίνω μεγάλη προσοχή όταν άνθρωποι προσπαθούν να αποκτήσουν hype για τη δουλειά τους μέσω του να στηρίζουν την Ουκρανία. Υπάρχουν βέβαια και σύλλογοι που έχουν βοηθήσει πραγματικά. Παίξαμε κάποια φιλικά ματς για να συγκεντρώσουμε χρήματα. Κάποιες ομάδες ανταποκρίθηκαν αμέσως, όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος μας επέτρεψε να αγοράσουμε 1.500 κουτιά πρώτης ανάγκης για τον στρατό μας. Η Μπενφίκα έστειλε τεράστια ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας. Παρακολουθήσαμε και τι συνέβαινε στα άλλα πρωταθλήματα. Ήταν τρομερή στήριξη να βλέπεις τη Λίβερπουλ ή συλλόγους της Bundesliga να σηκώνουν τη σημαία μας. Ήταν μια ένεση αδρεναλίνης. Σημαίνει ότι είμαστε ενωμένοι και μας κάνει να αισθανόμαστε πως η Ευρώπη και η Αμερική μας στηρίζουν.

Αυτή τη στιγμή δεν αγοράζουμε παίκτες. Είμαστε σε θέση να πουλήσουμε. Τι μπορούμε να προσφέρουμε σε ξένους παίκτες πλέον; Θα παίξουμε στο Champions League, αλλά είναι αβέβαιο το πού. Αν παίξουμε σε όλη τη σεζόν με έδρα στο εξωτερικό, ίσως κρατήσουμε κάποιους παίκτες. Αν όχι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Κανείς δεν πρόκειται να έρθει και να παίξει στην Ουκρανία.

Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το 95% των γηγενών παικτών μας. Για τους ξένους δεν το ξέρω ακόμα. Είναι πολύ δύσκολες οι διαπραγματεύσεις. Κάποιοι ατζέντηδες μας καταστρέφουν. Προσπαθούν να κλέψουν παίκτες. Παίζουν ύπουλα παιχνίδια, επικοινωνούν με συλλόγους, τους λένε να μη μας πληρώσουν και οι συμφωνίες χαλάνε. Δεν φαντάζεστε αυτό που συμβαίνει. Ατζέντηδες προσεγγίσουν τους συλλόγους και λένε »Μην πληρώσετε τη Σαχτάρ, θα πάρετε τον παίκτη σας ως ελεύθερο, δώστε απλά 10 εκατομμύρια ευρώ σε μένα και ξεχάστε τον σύλλογο.

Έχουμε επιτύχει σε αγωνιστικούς στόχους, στις μεταγραφές, στο σκάουτινγκ, στη δημιουργία εσόδων, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Φύγαμε από το Ντόνετσκ το 2014, μετά ξέσπασε η πανδημία. Έχουμε παίξει σε όλη την Ουκρανία. Πιστέψαμε ότι εκείνη η εποχή ήταν η χειρότερη όλων των εποχών και πως είχαμε πιάσει πάτο. Τώρα είμαστε ακόμα πιο κάτω από τον πάτο. Κάθε μέρα, ζούμε σε mode επιβίωσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ