Παγκόσμιο χειροκρότημα για το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ (pics)

Παγκόσμιο χειροκρότημα για το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ (pics)

Η φιλική αναμέτρηση της Σαχτάρ κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη κάνει τον γύρο του κόσμου και όλοι υποκλίνονται στη σπουδαία κίνηση των δυο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα σπουδαίο φιλικό το βράδυ του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, στο πρώτο ματς ουκρανικής ομάδας μετά την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι ερυθρόλευκοι μαζί με την ουκρανική ομάδα αγωνίστηκαν σε μια αναμέτρηση με ξεκάθαρο αντιπολεμικό χαρακτήρα που θα μείνει στην ιστορία, μιας και οι Πειραιώτες για ακόμη μια φορά έδειξαν τον δρόμο σε ένα ματς, όπου είχε κεντρικό σύνθημα «ποδόσφαιρο για την ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Το αγωνιστικό μέρος του φιλικού αγώνα πέρασε σε δεύτερη μοίρα με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με γκολ του Τικίνιο με 1-0, όμως να μην απασχολεί κανέναν το αποτέλεσμα, αλλά το υπέροχο μήνυμα που πέρασαν οι δυο ομάδες, με τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας.

Όπως είναι λογικό το σπουδαίο φιλικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Σαχτάρ έκανε τον γύρο του κόσμου και χειροκροτήθηκε από την παγκόσμια κοινή γνώμη, που υποκλίθηκε στους δυο συλλόγους. Τα μεγαλύτερα δίκτυα και ΜΜΕ στην Ευρώπη είχαν πρώτο θέμα το χθεσινό φιλικό, αποθεώνοντας τόσο τον Ολυμπιακό για την κίνηση να κλείσει αυτό το φιλικό, αλλά και τη Σαχτάρ που θα δώσει μια σειρά από φιλικά εφόσον έκανε την αρχή με τους Πειραιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα πρακτορεία στάθηκαν στην επιλογή της Σαχτάρ να έχει στις φανέλες των παικτών της αντί για τα ονόματά τους, τα ονόματα πόλεων της Ουκρανίας. Αλλά και στο ότι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο καλυμμένοι με τη σημαία της πατρίδας τους. Σπουδαίο χαρακτηρίζεται και το γεγονός πως είχαν τοποθετηθεί  λούτρινα κουκλάκια σε κάθε θέση στις κερκίδες για τα παιδιά των προσφύγων σε μια συγκινητική βραδιά που οργάνωσε ο Ολυμπιακός.

Δείτε μερικά από τα κορυφαία μέσα στην Ευρώπη και την αναφορά στο φιλικό: 

Η αναφορά της Daily Mail

Η αναφορά της «L’ Avenir»

Η αναφορά στο φιλικό από το «Le Figaro»

Η αναφορά στο «Skysports»

To «ΒΒC» για το αντιπολεμικό φιλικό στο Καραϊσκάκη

Η αναφορά στο Eurosport για το ιστορικό φιλικό

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ