Η «τρελή» καραμπόλα με Νάπολι, Ζεσούς και… Ολυμπιακό

Η «τρελή» καραμπόλα με Νάπολι, Ζεσούς και… Ολυμπιακό

Πώς το deal της Νάπολι με την Τσέλσι για την πώληση του Καλιντού Κουλιμπαλί μπορεί να επηρεάσει τον Ολυμπιακό – Του άνοιξε κουβέντα η Φενέρ για τον Σεμέδο.

Ολυμπιακός, Νάπολι, Φενερμπαχτσέ, Τσέλσι. Ζόρζε Ζεσούς, Καλιντού Κουλιμπαλί, Κιμ Μιν Γιαέ, Ρούμπεν Σεμέδο και Παπέ Αμπού Σισέ. Τέσσερις ομάδες. Ισάριθμοι σέντερ μπακ. Ενας προπονητής. Μια τρελή… καραμπόλα, που μπλέκει δύο ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών!

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Νάπολι και να μετακομίσει στο Λονδίνο για χάρη της Τσέλσι, με την ιταλική ομάδα να ψάχνει πλέον τον αντικαταστάτη του Αφρικανού σέντερ. Μία από τις λύσεις που εξετάζουν οι Παρτενοπέι για να καλύψουν το κενό που αφήσει η αποχώρηση του Σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού, όπως αναφέρουν στο εξωτερικό και διαβάσατε στο «10», είναι ο Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: Αυτόν τον Έλληνα θέλει ο Ολυμπιακός αν «στραβώσει» του Αντετοκούνμπο

H Νάπολι θα βάλει στα ταμεία της περίπου 40.000.000 ευρώ από την πώληση του Καλιντού Κουλιμπαλί και ένα από τα ονόματα που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη μεταγραφή της λίστας είναι αυτό του Παπέ Σισέ. Όμως, δεν είναι το μοναδικό, αφού όπως γράφουν σε Τουρκία και Ιταλία, οι Παρτενοπέι έχουν ξεχωρίσει επίσης την περίπτωση του Κιμ Μιν Γιαέ.

Του 25χρονου Νοτιοκορεάτη κεντρικού αμυντικού της Φενερμπαχτσέ. Στο συμβόλαιο που έχει ο Ασιάτης σέντερ μπακ με την τούρκικη ομάδα υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 20 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό φέρεται να ζήτησε ο σύλλογος της γειτονικής χώρας για να παραχωρήσει τον Κιμ Μιν Γιαέ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Εάν η Νάπολι προχωρήσει στην αγορά του Νοτιοκορεάτη, η Φενερμπαχτσέ θα βγει στην αγορά για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Στην τούρκικη ομάδα είναι προπονητής ο Ζόρζε Ζεσούς, ο οποίος πριν από λίγους μήνες προσπάθησε να πάρει τον Ρούμπεν Σεμέδο στην Μπενφίκα όταν ήταν προπονητής στους Αετούς της Λισαβόνας.

Τελικά, ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού κατέληξε στην Πόρτο, η οποία όμως δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς που υπήρχε στη συμφωνία που υπήρχε με τους Πειραιώτες και ο Ιβηρας επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι. Ο 28χρονος σέντερ μπακ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους πρωταθλητές μέχρι το 2023, αλλά δεν είναι στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Τουρκία, ένας από τους αμυντικούς που ενδεχομένως να «παίξουν» δυνατά για την Φενερμπαχτσέ, εάν πουληθεί ο Κιμ Μιν Γιαέ, είναι ο Ρούμπεν Σεμέδο. Έναν παίκτη που γνωρίζει καλά ο Ζόρζε Ζεσούς και θεωρεί ότι μπορεί να ηγηθεί της άμυνας της τούρκικης ομάδας. Μια… καραμπόλα Νάπολι, Τσέλσι, Φενερμπαχτσέ που ίσως επηρεάσει και τον Ολυμπιακό, αφού τόσο ο Σισέ όσο και ο Σεμέδο εμπλέκονται σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια. Μάλιστα πριν απο λίγο στα social media μια σειρά απο Τούρκους δημοσιογράφους έσπρωχναν την πληροφορία ότι η Φενέρ μίλησε με τον Ολυμπιακό για τον Πορτογάλο στόπερ. Ότι άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας για την απόκτηση του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παπέ Αμπού Σισέ έχει συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ενώ πέρσι πραγματοποίησε συνολικά 40 συμμετοχές, έχοντας 6 γκολ και 2 ασίστ σε 3.173 λεπτά. Ηταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αφού εκτός από το πρωτάθλημα που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό, πήρε επίσης το Κόπα Αφρικα με τη Σενεγάλη, ενώ βοήθησε την εθνική του ομάδα να προκριθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ