Ρεάλ-Άιντραχτ: Δαβίδ εναντίον Γολιάθ για τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Ρεάλ-Άιντραχτ: Δαβίδ εναντίον Γολιάθ για τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Ρεάλ Μαδρίτης και Άιντραχτ Φρανκφούρτης κοντράρονται σήμερα (10/8, 22:00), στο Ελσίνκι με στόχο την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν, του Super Cup.

Η κάτοχος του Champions League Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει στο Ελσίνκι την Άιντραχτ Φρανκφούρτης η οποία κατέκτησε το Europa League σήμερα (10/8, 22:00) έτσι ώστε να προκύψει σε ποια μεριά της Ευρώπης θα καταλήξει το τρόπαιο του Super Cup για τη σεζόν αυτή.

Το Uefa Super Cup καθιερώθηκε το 1972 και ήταν ιδέα ενός Ολλανδού δημοσιογράφου, ώστε να ξεχωρίζει η πραγματικά πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα έπειτα από μια αναμέτρηση των νικητριών τότε του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Μέχρι να φτάσει στη μορφή που έχει σήμερα έχει αλλάξει πολλές φορές ο τρόπος διεξαγωγής, με την UEFA να δοκιμάζει διάφορα φορμάτ με στόχο να κάνει ακόμα πιο ελκυστικό τον θεσμό αυτό στους φιλάθλους οι οποίοι τον είχαν ήδη αγκαλιάσει.

Διαβάστε επίσης: Λεβαντόφσκι: «Στην Μπαρτσελόνα νιώθω σαν ένα παιδί»

Έτσι, από τους διπλούς αγώνες ή και την αναβολή τους κάποιες χρονιές, πλέον έχουμε φτάσει στο γνωστό ετήσιο μοντέλο του ενός αγώνα στην αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου, σε ουδέτερες έδρες.

Τελευταία κάτοχος είναι η Τσέλσι η οποία είχε κερδίσει στο Μπέλφαστ 6-5 στα πέναλτι την Βιγιαρεάλ καθώς η κανονική διάρκεια είχε ολοκληρωθεί με ισόπαλο σκορ 1-1.

Φέτος, ο τελικός είναι ανάμεσα σε δύο ομάδες ανάμεσα στις οποίες υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπορεί να προέρχεται απο μια περίοδο που η μόνη επαφή που έχει με αγωνιστικό ρυθμό να είναι τα φιλικά προετοιμασίας, αλλά πρόκειται για μια ομάδα με πολλά δυνατά «όπλα» στη φαρέτρα της αλλά και μεγαλύτερη εμπειρία από τελικούς.

Ακόμα έχει το πλεονέκτημα πως θα έχει στη διάθεση της όλους τους ποδοσφαιριστές καθώς δεν έχει σημειωθεί κάποια απουσία. Η ομάδα του Γκλάσνερ ωστόσο θα ταξιδέψει χωρίς τους Κόστιτς (έμεινε εκτός για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Γιουβέντους) αλλά και τους τραυματίες Μπουτά και Ονγκενέ.

Η Άιντραχτ από την άλλη πηγαίνει στην Φινλανδία έχοντας στις αποσκευές τις το βαρύ 6-1 από τη Μπάγερν Μονάχου και πιθανότατα αυτό να την επηρεάσει αλλά μπορεί και να την πεισμώσει. Εξάλλου, στο ποδόσφαιρο όλες οι συζητήσεις τελειώνουν στο γήπεδο μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Όπως είπε και ο Κάρλο Αντσελότι στις δηλώσεις του στην «Βασίλισσα» γνωρίζουν ότι το παιχνίδι με τους «αετούς» δεν πρόκειται να είναι έυκολο.

Ο Όλιβερ Γκλάσνερ από την άλλη τόνισε πως απέναντι τους έχουν μια ομάδα με τρομερή ποιότητα και αυτό απτελεί ανταμοιβή για όσα κατάεραν τη προηγούμενη σεζόν.

Κάρλο Αντσελότι

«Ξέρουμε ότι το παιχνίδι με την Άιντραχτ δεν θα είναι ούτε απλό, ούτε εύκολο. Η περσινή της πορεία έδειξε ότι μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε όποιον δεν την υπολογίσει ή σε όποιον δεν την πάρει στα σοβαρά.

Πρέπει να ξεκινήσουμε τη σεζόν με τον τρόπο που κλείσαμε την περασμένη χρονιά, δηλαδή με κούπα. Άλλωστε στόχος σου όταν είσαι στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι νίκες και οι τίτλοι. Γι’ αυτό και εμείς θέλουμε και τις έξι κούπες που θα διεκδικήσουμε».

Όλιβερ Γκλάσνερ

«Αυτή είναι η ανταμοιβή μας για την εξαιρετική σεζόν που κάναμε πέρσι, να έχουμε απέναντί μας τη Ρεάλ Μαδρίτης που διαθέτει απίστευτη ποιότητα και στο Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε σπουδαίες ομάδες.

Αυτό που αποδείξαμε πέρσι στο Γιουρόπα Λιγκ είναι ότι πάντα υπάρχει μία ευκαιρία. Αυτό ισχύει και ενόψει του τελικού»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ