Κατά της εκτεταμένης χρήσης του VAR ο Κολίνα

Κατά της εκτεταμένης χρήσης του VAR ο Κολίνα

Η μεγάλη μορφή της διαιτησίας Πιερλουίτζι Κολίνα, τάχθηκε κατά της τόσο εκτεταμένης χρήσης του VAR τονίζοντας πως ο διαιτητής θα πρέπει να το συμβουλεύεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Όλο και περισσότερα πρωταθλήματα εισάγουν το VAR στη διαιτησία τους, καθώς η Ισπανία και η Γαλλία από του χρόνου θα το χρησιμοποιούν. Επίσης, VAR θα υπάρχει και κατά τη διάρκεια του επόμενου Μουντιάλ. Θέση επί του θέματος πήρε ο Επικεφαλής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ και μεγάλος θρύλος της διαιτησίας, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός αρχιδιαιτητής δήλωσε: «Στο ποδόσφαιρο η κρίση του διαιτητή είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν περιστατικά που θα διχάζουν την κοινή γνώμη ακόμη και μετά το τέλος του αγώνα, όμως ο διαιτητής θα πρέπει να πάρει την τελική απόφαση. Υπάρχουν πολλά αθλήματα στα οποία η τεχνολογία, όπως το instant replay ή οι κάμερες, έχουν εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, σε αυτά τα αθλήματα χρησιμοποιούνται μόνο για αντικειμενικές αποφάσεις και ότι για υποκειμενικές, που είναι ανοιχτές σε οποιαδήποτε ερμηνεία. Κάνοντας το ίδιο πράγμα και στο ποδόσφαιρο, σημαίνει ότι μειώνουμε την τόσο μεγάλη παρεμβατικότητα. Θα μπορούσε να μας λέει αν υπάρχει οφσάιντ ή αν το φάουλ είναι μέσα ή έξω από την περιοχή».

Ακόμη, θέλησε να υπερασπιστεί τους διαιτητές λέγοντας ότι: «Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ ενδιαφέρον να μιλάμε για αυτή την καινοτομία, αλλά νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό να υπογραμμίζουμε την καλή δουλειά που κάνουν οι διαιτητές, διασφαλίζοντας  ότι δεν πρέπει πάντα να κοιτάζουν το VAR. Κάνουμε πολύ εντατική και προσεκτική δουλειά με τους διαιτητές και με τη βοήθεια των προπονητών που συμβουλεύουν τους παίκτες να αναπαράγουν καταστάσεις που είναι σημαντικές για την απόφαση του διαιτητή. Η ιδέα πίσω από όλα αυτά είναι να βοηθηθούν οι διαιτητές, ο οποίος στη συνέχεια θα παίρνει τις αποφάσεις στο γήπεδο, υπό πίεση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ