Γκουαρντιόλα: «Ο Αρτέτα με έκανε καλύτερο προπονητή»

Γκουαρντιόλα: «Ο Αρτέτα με έκανε καλύτερο προπονητή»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον πρώην συνεργάτη του ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε ότι γνώριζε καλά την ποιότητα του Μίκελ Αρτέτα πολύ πριν οδηγήσει την Άρσεναλ στην κορυφή της Premier League, επαινώντας την ομάδα του βόρειου Λονδίνου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον πρώην βοηθό του.

Ο Αρτέτα, ο οποίος ήταν αρχηγός της Άρσεναλ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν βοηθός του Γκουαρντιόλα στη Σίτι από το 2016 έως το 2019 προτού οι «κανονιέρηδες» τον ανακοινώσουν ως προπονητή.

Η Άρσεναλ του Αρτέτα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 50 βαθμούς μετά από 19 αγώνες, πέντε βαθμούς περισσότερους από τη -δεύτερη- Σίτι που έχει παίξει ένα παιχνίδι περισσότερο.

Οι ομάδες θα αναμετρηθούν στο Etihad Stadium στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας (27/1). «Δεν ξέρω τον αντίκτυπό μου στον Αρτέτα, αλλά η επιρροή του πάνω μου ήταν τόσο σημαντική για να γίνω καλύτερος προπονητής», είπε ο Γκουαρδιόλα στους δημοσιογράφους.

«Το ήξερα από όταν ήταν εδώ στη Σίτι. Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο επίσης και για την Άρσεναλ, γιατί στις κακές στιγμές τον εμπιστεύτηκαν και τον κράτησαν. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να τον στηρίξουν, γι’ αυτό χρειάζεται χρόνος και επένδυση. Όλοι έχουν όνειρα. Ξέρω ότι πήγε στο σύλλογό του, όπου είναι φίλαθλος, ήταν αρχηγός εκεί. Λατρεύει τον σύλλογο. Θυμάμαι εδώ, όταν βάζαμε γκολ, πηδούσε πολύ εκτός από μια ομάδα. Ήταν Άρσεναλ. Είπα τότε ότι σε αυτόν τον τύπο αρέσει η Άρσεναλ», είπε ο Γκουαρντιόλα.

Η αυριανή συνάντηση θα είναι η πρώτη των ομάδων αυτή τη σεζόν. Ο αγώνας τους στο πρωτάθλημα τον Οκτώβριο αναβλήθηκε για να διεξαχθεί αγώνας στο Europa League, που δεν μπορούσε να γίνει λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού ασφαλείας μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ