Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 0-5

Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 0-5

Η Μπαρτσελόνα «κατάπιε» τη Σεβίλλη στον τελικό του Copa del Rey, καθώς επικράτησε με 5-0 για να σηκώσει το 30ο Κύπελλο της ιστορίας της. Δύο γκολ ο Σουάρες, από ένα οι Μέσι, Ινιέστα και Κουτίνιο.

Μια «αγριεμένη» Μπαρτσελόνα «καθάρισε» για… πλάκα τη Σεβίλλη (με 5-0) στον τελικό του Copa del Rey -στο Metropolitano της Μαδρίτης- και πανηγύρισε το 30ο Κύπελλο της ιστορίας της. Αγκαλιά με το νταμπλ η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε που προηγήθηκε με τρία γκολ από το πρώτο 40λεπτο!

Αυτό ήταν το τέταρτο σερί Κύπελλο που φέρνουν στη Βαρκελώνη οι μπλαουγκράνα. Έτσι μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης του 1905-1908 και τη Μπιλμπάο του 1930-1933, έγιναν η τρίτη ομάδα στην Ισπανία που κατακτά για τέσσερις διαδοχικές χρονιές το Κύπελλο!

Πρόσωπο του ματς ο Ινιέστα που πανηγύρισε τον τελευταία του τίτλο με τους Καταλανούς και αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μέσι με το γκολ που σημείωσε έγινε ο μόλις δεύτερος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που σκοράρει σε πέντε διαφορετικούς τελικούς (6 συνολικά γκολ). Ο πρώτος ήταν ο θρυλικός Τέλμο Θάρα που πέτυχε την επίδοση αυτή στο διάστημα 1942-50. Επίσης, ο Μέσι σημείωσε 40 ή περισσότερα γκολ για ένατη διαδοχική σεζόν στην καριέρα του!

Οσο για το Σουάρες έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλους τους τελικούς που έχει αγωνιστεί με τη Μπαρτσελόνα! Συγκεκριμένα έχει βρει δίχτυα σε Champions League, Uefa Super Cup, Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, Supercop και φυσικά Copa del Rey.

To σκορ της αναμέτρησης άνοιξε μόλις στο 14’, όταν μετά από «κούρσα» του Κουτίνιο και πάσα πάρε… βάλε στον Σουάρες, ο τελευταίος έκανε το 1-0!

Στο 29’ ο Ινιέστα «τράνταξε» το δοκάρι με σουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μέσι έκανε το 2-0. Μετά από άψογο τακουνάκι του Ζόρντι Αλμπα και ο Αργεντινός σταρ διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του.

Η ομάδα του Βαλβέρδε δεν έδειξε καμία διάθεση να χαμηλώσει τον ρυθμό και πριν τη λήξη του πρώτου μέρους βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά.

Ο Λουίς Σουάρες ξεκίνησε την προσπάθεια του από το κέντρο, στη συνέχεια έπαιξε  το 1-2 με τον Μέσι, ο τελευταίος του έβγαλε την ασίστ, και ο Ουρουγουανός έκανε το 3-0 με πλασέ.

Αν κανείς περίμενε αντίδραση από τη Σεβίλλη στο δεύτερο μέρος, μάταια περίμενε. Οι Καταλανοί δεν κατέβασαν ρυθμούς, σημειώνοντας ακόμη δύο τέρματα. Στο 52’ Αντρές Ινιέστα έκανε το 4-0 μετά από νέα ασίστ του Μέσι, ενώ στο 69’ ήταν η σειρά του Κουτίνιο να σκοράρει από τα 11 βήματα. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε μετά από χέρι του Λενγκλέ.

Φυσικά οι οπαδοί των μπλαουγκράνα είχαν πάρει «φωτιά» από νωρίς αποθεώνοντας τους παίκτες της ομάδας τους γι αυτό το εντυπωσιακό θέαμα που τους πρόσφεραν. Σπουδαία στιγμή η αποχώρηση του Ινιέστα στο 89′ (όταν έγινε αλλαγή), για να εισπράξει ένα θερμό χειροκρότημα απο όλο το γήπεδο στον τελευταίο του τελικό με τη Μπάρτσα. Ο μεγάλος αρχηγός άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών ενώ ο ίδιος ανταπέδωσε συγκινημένος.

ΓΚΟΛ : 14’, 40΄ Σουάρες, 31΄ Μέσι, 52’ Ινιέστα, 69’πεν. Κουτίνιο

Σεβίλλη (Βιντσέντσο Μοντέλα): Σορία, Μερκάδο, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Χεσούς Νάβας, Μπανέγα, Ν’Ζονζί, Βάσκες (86′ Νολίτο), Σαράμπια (82′ Λαγιούν), Κορέα (45’ Σάντρο), Μουριέλ.
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (75′ Παουλίνιο), Ράκιτιτς, Ινιέστα (89′ Ντένις Σουάρεθ), Κουτίνιο (81′ Ντεμπελέ), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ