«Πωλητήριο» στην Κλαμπ Μπριζ – Πόσα ζητά ο ιδιοκτήτης της

«Πωλητήριο» στην Κλαμπ Μπριζ – Πόσα ζητά ο ιδιοκτήτης της

Ο ιδιοκτήτης της Κλαμπ Μπριζ, Μπαρτ Βερχέγκε, φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να πουλήσει τον σύλλογο.

Η Κλαμπ Μπριζ αναζητά αγοραστή, και ο ιδιοκτήτης της, ο Βέλγος επιχειρηματίας Μπαρτ Βερχέγκε, μελετά «τις καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά» ακόμα κι αν «τίποτα δεν είναι ακόμη συγκεκριμένο», ανέφερε ανακοίνωση της πρωταθλήτριας Βελγίου (2021/22). Με αυτό τον τρόπο αντέδρασε η διοίκηση σε πληροφορίες των ΜΜΕ ότι ο σύλλογος είναι προς πώληση.

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου αλλάζει γρήγορα. Στη Κλαμπ Μπριζ, προετοιμαζόμαστε για το μέλλον εδώ και χρόνια, εξετάζοντας όλες τις δυνατότητες που μπορούν να ενισχύσουν βιώσιμα την ηγετική μας θέση στη βελγική αγορά και να εξασφαλίσουν το μέλλον του συλλόγου», ανέφερε η διοίκηση.

«Μετά από μια δεκαετία στην προεδρία, ο Μπαρτ Βερχέγκε και η ομάδα των ιδιοκτητών είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν άλλες δραστηριότητες εκτός από το ποδόσφαιρο», συνέχισε, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση Sporza.

Ο Μπαρτ Βερχέγκε, πρόεδρος του συλλόγου από το 2011, και οι Βέλγοι συνεργάτες του κατέχουν σήμερα το 71,89% των μετοχών της εταιρείας, με το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Orkila Capita να κατέχει το 23,26% των μετοχών.

Σύμφωνα με πρόσφατη πραγματογνωμοσύνη, η αξία του συλλόγου της «Βενετίας του Βορρά» είναι 229 εκατομμύρια ευρώ ενώ η αρχική επένδυση του Βερχέγκε είναι 15 εκατομμύρια ευρώ.

Τα τοπικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι μόνο ένας ξένος αγοραστής θα μπορεί να κάνει μια τέτοια επένδυση ενώ δεκαεπτά από τους είκοσι πέντε βελγικούς επαγγελματικούς συλλόγους βρίσκονται ήδη στα χέρια ξένων.

Με τακτική παρουσία τα τελευταία χρόνια στη φάση των ομίλων του Champions League η Κλαμπ Μπριζ είναι η πιο επιτυχημένη βελγική ομάδα (18 εθνικοί τίτλοι) μετά από την Άντερλεχτ (34).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ