Κόντρα στο ρεύμα: 8+2 κορυφαία ποδοσφαιρικά ονόματα που απέρριψαν την Σ. Αραβία

Κόντρα στο ρεύμα: 8+2 κορυφαία ποδοσφαιρικά ονόματα που απέρριψαν την Σ. Αραβία

Η Σαουδική Αραβία έκανε γερό «μπάσιμο» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αποκτώντας τα κορυφαία αστέρια των τελευταίων χρόνων, όμως... δεν τους κατάφερε όλους. Δείτε 10+2 περιπτώσεις που έριξαν άκυρο στο πρωτάθλημα της Σ. Αραβίας

Αλ Ιτιχάντ, Αλ Νασρ, Αλ Αχλί, Αλ Χιλάλ, Αλ Ετιφάκ. Τι κοινό εκτός από το «Αλ» έχουν αυτές οι πέντε ομάδες από την Αραβία; Το πιο γνωστό στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Το ότι απέκτησαν πολλούς παίκτες με τεράστια αξία από την Ευρώπη.

Μπενζεμά, Ρονάλντο, Καντέ, Μαχρέζ, Φαμπίνιο, Μεντί, Φιρμίνο, Κουλιμπαλί, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς. Είναι μόνο λίγες από τις πολλές και ακριβές μεταγραφές που πραγματοποίησε ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Αραβίας, προκαλώντας ανησυχία στο ευρωπαϊκό «στρατόπεδο».

Διαβάστε επίσης: «Δυνατά για Γουίλιαν Χοσέ ο Ολυμπιακός» (vids)

Όμως δεν ήταν όλοι αυτοί που υπέκυψαν στα χρήματα του αραβικού κόσμου. Πολλοί ήταν αυτοί που έριξαν άκυρο, που επέλεξαν να συνεχίζουν στο όνειρο της Ευρώπης ή που… επέλεξαν μια διαφορετική επιλογή.

1. Λούκα Μόντριτς

Ο Λούκα Μόντριτς απέρριψε νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι μια εξωπραγματική πρόταση από την Αλ Χιλάλ, η οποία του πρόσφερε συνολικά 200 εκατομμύρια για τρία χρόνια ώστε να γίνει κάτοικος Σαουδικής Αραβίας.

Ο Κροάτης δεν το πολύ-σκέφτηκε και την απέρριψε αμέσως με μοναδικό σκοπό να παραμείνει στην αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης και βέβαια στο κορυφαίο επίπεδο μέχρι το τέλος της καριέρας του.

2. Ουσμάν Ντεμπελέ

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που απέρριψε τα τρελά λεφτά της Σαουδικής Αραβίας είναι ο Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Γάλλος αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της συγκεκριμένης λίστας, καθώς είπε «όχι» στα 200 εκατομμύρια της Αλ Νασρ, η οποία στόχευε να κάνει τον Ντεμπελέ συμπαίκτη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Γάλλος εξτρέμ δεν το σκέφτηκε καθόλου. Απέρριψε με την μια την πρόταση ώστε να μείνει για αρκετά ακόμη χρόνια στην Ευρώπη και να πρωταγωνιστήσει. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται κοντά στην Παρί Σεν Ζερμέν.

3. Κιλιάν Εμπαπέ

Ίσως η μεγαλύτερη πρόταση που θα δεχθεί ποτέ ποδοσφαιριστής από οικονομικής απόψεως. Ο Εμπαπέ είχε την ευκαιρία να βάλει στις τσέπες του περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με διαφημιστικά) από την Αλ Χιλάλ, όμως τα απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ακόμα και αν δεν τα πηγαίνει καλά με την Παρί, ο Εμπαπέ προτιμάει να μείνει στον πάγκο για μια σεζόν παρά να πάει στην Σαουδική Αραβία.

4. Ρομέλου Λουκάκου

Ο Βέλγος επιθετικός ψάχνει ακόμα τον νέο σταθμό της καριέρας του. Το ίδιο και η Τσέλσι που θέλει να τον «ξεφορτωθεί». Ο Λουκάκου μπορεί να μην έχει συμφωνήσει ακόμα για το που θα παίζει του χρόνου, όμως ο ίδιος απέρριψε εύκολα την τεράστια πρόταση (ξανά) της Αλ Χιλάλ, η οποία θα του πρόσφερε 50 εκατομμύρια για έναν χρόνο).

Ο πρώην επιθετικός μεταξύ άλλων της Γιουνάιτεντ και της Ίντερ ξεκαθάρισε πως θέλει να μείνει στην Ευρώπη και στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

5. Χέουνγκ Μιν Σον

Ο Σον μπορεί να μην αποκάλυψε ποτέ από ποια ομάδα και ποια ήταν η πρόταση, όμως ο Κορεάτης ξεκαθάρισε από το πρώτο λεπτό πως αν ήθελε να πάει στην Σαουδική Αραβία θα το έκανε πολύ εύκολα και πολύ νωρίτερα.

Με αυτό του το μήνυμα ο παίκτης της Τότεναμ έδειξε την αφοσίωση του στην ομάδα του Λονδίνου, αλλά και στο προσωπικό του επίπεδο το οποίο θέλει να το κρατήσει όσο το δυνατό πιο ψηλά.

6. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ούτε σε αυτήν την περίπτωση γνωρίζουμε τον σύλλογο από την Αραβία που έκανε την πρόταση στον Πολωνό επιθετικό, όμως εδώ γνωρίζουμε το αστρονομικό ποσό. 150 εκατομμύρια για έναν χρόνο του έδωσαν, όμως η απάντηση εκτός από αρνητική, ήταν και ξεκάθαρη για το μέλλον του. Θέλει να μείνει στην Μπαρτσελόνα και το λέει ξεκάθαρα.

7. Τιάγκο

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα μπορεί να μην περνάει τις κορυφαίες του ημέρες στην καριέρα του με την φανέλα της Λίβερπουλ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θέλει να φύγει από τα «φώτα» της Ευρώπης.

Πολλά ήταν τα κλαμπ που ενδιαφέρθηκαν για αυτόν από την χώρα της Μέσης Ανατολής, όμως και σε αυτή την περίπτωση, ο Ισπανός είπε «όχι» σε όλες τις προτάσεις που του έγιναν.

8. Τζέιμι Βάρντι

Ο πρωταθλητής με την Λέστερ το 2016, Τζέιμι Βάρντι αποκάλυψε πως αρνήθηκε πρόταση από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Αλ Καλίτζ, η οποία περιείχε τεράστιο οικονομικό ποσό.

Ο 36χρονος Άγγλος επιθετικός δεν σκοπεύει να αφήσει την αγαπημένη του Λέστερ ακόμα και στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

+1 Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να αποχώρησε από την Ευρώπη με προορισμό την Αμερική και το MLS, όμως προτού το κάνει αυτό απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την Αλ Χιλάλ η οποία του πρόσφερε συμβόλαιο αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ!!

Ο Αργεντινός είχε την ευκαιρία να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών, όμως επέλεξε να πάει στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ και το Μαϊάμι.

+2 Λουτσιάνο Σπαλέτι

Και ένας τεχνικός στην λίστα. Ο πρωταθλητής Ιταλίας με την Νάπολι αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ιταλικό νότο, όμως σκοπός αυτού δεν ήταν μια μετακίνηση του στην Σαουδική Αραβία.

Ο Σπαλέτι δέχθηκε πρόταση από την Αλ Αχλί με μυθικές οικονομικές απολαβές, όμως η προοπτική αυτή δεν βρισκόταν στα πλάνα του για το μέλλον.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ