«Τέλος» στα σενάρια περί συμμετοχής ομάδων της Σαουδικής Αραβίας σε ευρωπαίκές διοργανώσεις έβαλε η UEFA

«Τέλος» στα σενάρια περί συμμετοχής ομάδων της Σαουδικής Αραβίας σε ευρωπαίκές διοργανώσεις έβαλε η UEFA

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έβαλε τέλος στις φήμες για παρουσία των σαουδαραβικών συλλόγων στις επόμενες εκδόσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Όπως όλοι έχουν καταλάβει, οι μεγάλοι σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας προσπαθούν να βελτιώσουν και να εξελίξουν το ποδόσφαιρό τους, καθώς στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο κατάφεραν να φέρουν στο πρωτάθλημά τους πολλούς παίκτες από το πάνω «ράφι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Εξαιτίας αυτής της προσπάθειας ανάπτυξης του ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας, εδώ και λίγες μέρες έιχαν ξεκινήσει δημοσιεύματα για πιθανή παρουσία συλλόγων της χώρας της Μέσης Ανατολής στις επόμενες εκδόσεις των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA (Champions League, Europa League, Conference League).

Διαβάστε επίσης: Βόμβα μεγατόνων: «Ο Αντετοκούνμπο είναι σε απόγνωση με όσα συμβαίνουν στους Μπακς»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, θέλησε να βάλει «τέλος» σε αυτές τις φήμες γι’ αυτό παραχώρησε συνέντευξη στην «L’Equipe» όπου ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ουσιαστικά έκλεισε την πόρτα στους συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας.

«Ένα ΜΜΕ μίλησε για αυτό χωρίς καν να μας ρωτήσει. Μόνο ευρωπαϊκοί σύλλογοι μπορούν να συμμετέχουν στο Champions League, στο Europa League ή στο Europa Conference League», επεσήμανε ο Τσέφεριν.

Συνέκρινε επίσης την ανάπτυξη της Σαουδικής Αραβίας με αυτό που συνέβη στην Κίνα πριν από μερικά χρόνια: «Δεν είναι κίνδυνος. Είδαμε μια παρόμοια προσέγγιση στην Κίνα, η οποία αγόρασε παίκτες στο τέλος της καριέρας τους προσφέροντάς τους πολλά. Δεν είναι σωστό να το κάνουν, θα πρέπει να δουλέψουν στην εκπαίδευση παικτών και προπονητών, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ