Η IFAB απορρίπτει την ιδέα για «ζωντανή» μετάδοση των διαλόγων διαιτητή-VAR

Η IFAB απορρίπτει την ιδέα για «ζωντανή» μετάδοση των διαλόγων διαιτητή-VAR

Η IFAB εξακολουθεί να αρνείται τη «ζωντανή» μετάδοση στο γήπεδο και την τηλεόραση των διαλόγων που υπάρχουν μεταξύ του διαιτητή και της ομάδας VAR.

Η IFAB (σ.σ. το όργανο που εγκρίνει όλες τις αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου) εξακολουθεί να  αρνείται τη «ζωντανή» μετάδοση στο γήπεδο και την τηλεόραση των διαλόγων που υπάρχουν μεταξύ του διαιτητή και της ομάδας VAR.

Το σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε από την αγγλική Premier League, μετά την περίπτωση να μην επικυρωθεί το γκολ του Λουίς Ντίας -το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ-, λόγω σφάλματος επικοινωνίας μεταξύ του διαιτητή αγώνα και του επιτελείου του VAR, στον αγώνα Τότεναμ-Λίβερπουλ (2-1) στις 30 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Ως εδώ στο πρωτάθλημα των δικαστών, o Ποντένσε έχασε μόνο από την Πρωτόδικη

Η Premier League είχε ζητήσει, να μπορεί να «στέλνει» τον ήχο του VAR «ζωντανά» στο γήπεδο και στην τηλεόραση, ενώ οι υπεύθυνοι αποφασίζουν για μία φάση που συνέβη.

«Λέω κατηγορηματικά όχι,οι φίλαθλοι δεν πρέπει να ενημερώνονται «ζωντανά»» δήλωσε ο γραμματέας και διευθύνων σύμβουλος της IFAB, Λούκας Μπρουντ στο BBC.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλάνε ταυτόχρονα και θα ήταν αντιπαραγωγικό για οποιονδήποτε να ακούσει όλες αυτές τις φωνές που μιλάνε μεταξύ τους. Επικρατεί χάος», πρόσθεσε και συνέχισε.

«Δώσαμε το πράσινο φως για να δοκιμάσουμε την επακόλουθη δημοσίευση των αποφάσεων  αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε «ζωντανή» επικοινωνία στο κοινό όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το ράγκμπι γιατί είναι δύο διαφορετικά αθλήματα».

Να σημειωθεί όπως σημειώνει η ιταλική εξειδικευμένη ιστοσελίδα «calcio e finanza, στην Ιταλία μεταδίδεται ο ήχος από τις συνομιλίες, μετά από κάθε αγωνιστική, εκτός αν αναβληθεί για μια εβδομάδα για να μην παρεμποδιστεί το έργο του αθλητικού δικαστή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ