Κομπανί: «Είμαι πάντα υπέρ οποιουδήποτε είδους προόδου»

Κομπανί: «Είμαι πάντα υπέρ οποιουδήποτε είδους προόδου»

Ο Βινσέν Κομπανί μίλησε για την Ρεμπέκα Γουέλς ως η πρώτη γυναίκα διαιτητής που θα διευθύνει έναν αγώνα της Premier League.

Ο ορισμός της Ρεμπέκα Γουέλς ως η πρώτη γυναίκα διαιτητής που θα διευθύνει έναν αγώνα της Premier League αντιπροσωπεύει μια στιγμή ορόσημο για το ποδόσφαιρο, δήλωσε σήμερα (21/12) ο προπονητής της Μπέρνλι, Βινσέν Κομπανί.

Η 40χρονη Γουέλς θα σφυρίξει στην συνάντηση της Μπέρνλι με τη Φούλαμ στο «Craven Cottage» το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Καμαρά έφυγε εσπευσμένα για τη Γουινέα- Η απίστευτη ιστορία στο Κονάκρι

«Είναι ένα ορόσημο», είπε ο Κομπανί στους δημοσιογράφους. «Πιστεύω ότι θα είναι πολύ περήφανη. Πολλές γυναίκες, γενικά, αλλά και μέσα στο παιχνίδι, ειδικά, θα το δουν ως έναν τρόπο να επιτύχουν στο υψηλότερο επίπεδο», πρόσθεσε.

Η Γουέλς, η οποία είναι διαιτητής στη Super League Γυναικών, ήταν η τέταρτη διαιτητής στο ματς της Φούλαμ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο μήνα, και έγινε η πρώτη γυναίκα που εκπλήρωσε αυτόν τον ρόλο στην Premier League της Αγγλίας.

«Είμαι πάντα υπέρ οποιουδήποτε είδους προόδου ούτως ή άλλως γιατί απλώς διευρύνει τη δεξαμενή ταλέντων και νομίζω ότι χρειαζόμαστε πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα ταλέντα, έτσι έχουμε τους καλύτερους διαιτητές στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο», είπε ο Κομπανί.

Ο Κομπανί είπε ότι χαιρέτισε επίσης τον ορισμό του Σαμ Άλισον για τον αγώνα Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εναντίον της Λούτον στις 26 Δεκεμβρίου. Ο Άλισον θα είναι ο πρώτος μαύρος διαιτητής που θα επιλεγεί για αγώνα Premier League μετά τον Ουρίάχ Ρένι το 2008.

«Αυτό που πρέπει να κοιτάξετε δεν είναι απαραίτητα τι σημαίνει για το ίδιο το άτομο. Πίσω από αυτό υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι είναι δυνατό, που δεν πιστεύουν ότι μπορούν να το πετύχουν», είπε ο Κομπανί.

«Βλέποντας αυτά τα παραδείγματα θα πουν «θα μπορούσα να είμαι ο επόμενος, ίσως να μπορούσα να κάνω κάτι θετικό»».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ