Με «εξάρα» στον τελικό η Τσέλσι μετά από δύο χρόνια

Με «εξάρα» στον τελικό η Τσέλσι μετά από δύο χρόνια

Όντας καταιγιστική από την αρχή εως το φινάλε η Τσέλσι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Μίντλεσμπρο την οποία και συνέτριψε με 6-1 για να «τσεκάρει» έτσι το εισιτήριο για τον τελικό του Carabao Cup.

Η Τσέλσι δεν είχε καμία απολύτως διάθεση για… αστεία στον δεύτερο ημιτελικό του League Cup Αγγλίας απέναντι στην Μίντλεσμπρο. Μπήκε πολύ σοβαρά απέναντι στην «Μπόρο» και πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του ματς είχε πετύχει ήδη την ανατροπή της ήττας της με 1-0 στον πρώτο αγώνα, φτάνοντας εντέλει σε ένα θριαμβευτικό 6-1, που την οδήγησε στον τελικό της 25ης Φεβρουαρίου στο «Wembley».

Οι «μπλε» προκρίθηκαν για 10η φορά στην Ιστορία τους στον τελικό του League Cup -και πρώτη μετά το 2022, όταν και ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Λίβερπουλ- και φιλοδοξεί να φτάσει στο 6ο τρόπαιό της στη διοργάνωση και πρώτο μετά το 2015, όταν είχε νικήσει με 2-0 την Τότεναμ.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό: Στην αγορά για σέντερ ο Ολυμπιακός – Προτάθηκε ο Μπιρτς που είναι στην Ελλάδα

Στη ρεβάνς του «Stamford Bridge», οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν στο 15′ με το αυτογκόλ του Χάουσον (από προσπάθεια του Στέρλινγκ, για να ακολουθήσει το γκολ του Φερνάντες στο 29′. Πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο, η Τσέλσι έφτασε σε άλλα δύο γκολ με τους Ντισασί (36′) και Πάλμερ (42′), τελειώνοντας την πρόκριση.

Ο Πάλμερ στο 77′ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του κι ο Μαντουέκε στο 81′ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «μπλε», με την Μίντλεσμπρο να σημειώνει το γκολ της τιμής στο 88′ με τον Ρότζερς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς για την ημιτελική φάση στο League Cup Αγγλίας (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων) έχουν ως εξής:

Τσέλσι-Μίντλεσπρο 6-1 (0-1)

Φούλαμ-Λίβερπουλ 24/01 (1-2)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ