Οι 8 πιθανοί προορισμοί του Μουρίνιο: Από την Τσέλσι μέχρι την Εθνική Πορτογαλίας (pic+vids)

Οι 8 πιθανοί προορισμοί του Μουρίνιο: Από την Τσέλσι μέχρι την Εθνική Πορτογαλίας (pic+vids)

Ποιες ομάδες βάζουν στο «κόλπο» οι Βρετανοί για τον Πορτογάλο προπονητή, μετά το διαζύγιό του με τη Ρόμα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποτελεί και επίσημα πλέον παρελθόν από τη Ρόμα, με τον πολύπειρο Πορτογάλο προπονητή να ψάχνει πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας για τη λύση της συνεργασίας της με τον Ζοσέ Μουρίνιο άρχισαν τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό για την επόμενη ομάδα του Ιβηρα κόουτς, με τους Βρετανούς μάλιστα να φτιάχνουν μια λίστα με 8 ομάδες που ενδεχομένως να ενδιαφερθούν για τον Πορτογάλο προπονητή. Μια λίστα η οποία περιλαμβάνει εθνικές ομάδες, αλλά και συλλόγους.

Διαβάστε επίσης: Η… δικέφαλη συμμαχία, ο ύπνος του… δικαίου και η καθυστερημένη αφύπνιση

Εθνική Πορτογαλίας

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει καθίσει ποτέ σε πάγκο εθνικής ομάδας. Αυτό, όμως, ίσως αλλάξει το επόμενο διάστημα, με τους Βρετανούς να βάζουν στο «κόλπο» για τον πολύπειρο κόουτς την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, εάν η Πορτογαλία δεν τα πάει καλά στο ερχόμενο Euro, ο Ρομπερτο Μαρτίνεθ θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική της ηγεσία, με τον Μουρίνιο να είναι ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του.

Εθνική Αγγλίας

Μια ακόμα εθνική ομάδα που ενδεχομένως να ενδιαφερθεί για τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι η Αγγλία. Το Euro 2024, όπως τονίζουν οι Βρετανοί. θα είναι όπως όλα δείχνουν η τελευταία διοργάνωση στην οποία «τα τρία λιοντάρια» θα παραταχθούν με τον Γκάρεθ Σάουθγκέιτ στον πάγκο τους, με τον Ίβηρα να «παίζει» δυνατά για την τεχνική ηγεσία της Αγγλίας.

Κρίσταλ Πάλας

Ο Πορτογάλος προπονητής στο παρελθόν είχε εκφραστεί πολλές φορές με κολακευτικά σχόλια για την Κρίσταλ Πάλας και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της. «Θα ήθελα να είμαι στο Λονδίνο και να προπονώ την Κρίσταλ Πάλας», είχε πριν από κάποια χρόνια ο Ιβηρας τεχνικός. Ο νυν προπονητής της βρετανικής ομάδας, Ρόι Χόντσον, δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του στο «Σέλχαρστ Παρκ» και ενδεχόμενη απόλυσή του θα φέρει σε πρώτο πλάνο τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Τσέλσι

Μια ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά ο Πορτογάλος, καθώς είχε βρεθεί στον πάγκο της σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Από το 2004 έως το 2007 και από το 2013 έως το 2015. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν έχει καταφέρει να ανεβάσει επίπεδο την Τσέλσι και ενδεχομένως να τεθεί άμεσα θέμα αντικατάστασής του. Σε αυτή την περίπτωση ο Ζοσέ Μουρίνιο θα μπορούσε να εξεταστεί ως μια πιθανή λύση για τον πάγκο των Μπλε.

Νιούκαστλ

Μια ακόμα βρετανική ομάδα που γράφεται ως πιθανός προορισμός του Πορτογάλου. Ο Εντι Χάουι περνάει δύσκολες στιγμές στην Νιούκαστλ, που έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Εάν δεν αλλάξει άμεσα η εικόνα της ομάδας είναι πιθανό ο 46χρονος να αποτελέσει παρελθόν. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Μουρίνιο θα ήταν ένα από τα ονόματα που θα εξεταζόντουσαν από τη διοίκηση του συλλόγου.

Ιντερ

Φαντάζει πολύ δύσκολο τη δεδομένη στιγμή να αποχωρήσει από την ομάδα ο Σιμόνε Ιντζάκι, ειδικά από τη στιγμή που η Ίντερ βρίσκεται στην κορυφή της Serie A και οδεύει ολοταχώς για τον τίτλο. Όμως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Βρετανοί, δεν θα ήταν απίθανο κάποια στιγμή στο μέλλον η διοίκηση της ιταλικής ομάδας να χτυπήσει την πόρτα του Μουρίνιο. Αλλωστε, ο Ζοσέ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο στρατόπεδο των Νερατζούρι.

Αλ Ετιφάκ

Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο μετακόμισης του Ζοσέ στη Σαουδική Αραβία. Όπως τονίζει το σχετικό δημοσίευμα, είναι πολύ πιθανό ο Πορτογάλος προπονητής να ακουστεί το επόμενο διάστημα ως ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Στίβεν Τζέραρντ στην Αλ Ετιφάκ.

Πόρτο

Μια ακόμα ομάδα με την οποία είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει γκρίνια για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο και από τη στιγμή που ο Ζσοέ Μουρίνιο έμεινε ελεύθερος από τη Ρόμα είναι δεδομένο ότι θα ακουστεί σε ενδεχομένη απόλυση του νυν προπονητή της Πόρτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ