Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ο Άκε «τέζαρε» τους Λονδρέζους στο φινάλε και έστειλε στους «16» τους «πολίτες»

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ο Άκε «τέζαρε» τους Λονδρέζους στο φινάλε και έστειλε στους «16» τους «πολίτες»

Ένα γκολ του Νέιθαν Άκε στο φινάλε της αναμέτρησης ήταν αρκετό για τη Μάντσεστερ Σίτι ώστε να πάρει την πρόκριση για τους «16» του FA Cup επικρατώντας της Τότεναμ με σκορ 1-0.

Η Μάντσεστερ Σίτι άφησε για ακόμη μία σεζόν την Τότεναμ χωρίς τίτλο, αφού επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 και πέταξε τους Λονδρέζους εκτός συνέχειας του FA Cup, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Το μοναδικό τέρμα που χώρισε εν τέλει τις δύο ομάδες ήταν αυτό του Νέιθαν Άκε, ο οποίος σκόραρε στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης χαρίζοντας έτσι τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στο σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα που παραμένει στο κυνήγι ενός ακόμα τροπαίου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μάντσεστερ Σίτι να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5′ όμως το τέρμα του Μπομπ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Οι «πολίτες» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του πρώτου μέρους, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει ως την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι. Η Σίτι ήταν εκείνη που είχε την υπεροχή, όμως δεν μπορούσε να βρει δίχτυα. Κάτι που εν τέλει κατάφερε στο 88ο με τον Νέιθαν Άκε. Ο Ολλανδός αμυντικός εκμεταλλεύτηκε την ασταθή έξοδο του Βικάριο μετά από κόρνερ και από κοντά πέτυχε το γκολ της νίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ