Όταν ο Ολυμπιακός έφτασε ξανά στους «16» του Youth League: Η τάξη του Τσιμίκα και του Ανδρούτσου που έχασε στα πέναλτι…

Όταν ο Ολυμπιακός έφτασε ξανά στους «16» του Youth League: Η τάξη του Τσιμίκα και του Ανδρούτσου που έχασε στα πέναλτι…

Εννέα χρόνια αργότερα, οι Κωστούλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Κουτσίδης κλπ θέλουν να πάρουν την «σκυτάλη» από την παρέα του Κώστα Τσιμίκα και να γράψουν την δική τους ερυθρόλευκη ιστορία.

Δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες από το απόγευμα που οι Νέοι του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία. Πιο συγκεκριμένα το ημερολόγιο έδειχνε 7 Φεβρουαρίου όταν τα τρομερά… μωρά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου άφηναν εκτός κοτζάμ Ίντερ στην διαδικασία των πέναλτι παίρνοντας έτσι την πρόκριση για την φάση των «16» του Youth League.

Επόμενο εμπόδιο; Αυτό της γαλλικής Λανς την οποία ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο μεσημέρι (15:00) στο «Γ.Καραϊσκάκης» με σκοπό να επαναλάβει ότι και στις αρχές του μήνα δίνοντας έτσι συνέχεια στο ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Διαβάστε επίσης: Είναι διαφορετικό να είσαι (η) ΑΕΚ: Τσιλούλης, Μπρινιόλι και άλλες ιστορίες

Και επειδή πολλές φορές οι παίκτες είναι αυτοί που ψάχνουν μέσα τους να βρουν το κίνητρο για να φτάσουν στην υπέρβαση δεν υπάρχει καλύτερο για το σύνολο του Συλαϊδόπουλου από αυτό της παρέας του Κώστα Τσιμίκα.

Ο Τσιμίκας, ο Βέργος, ο Ανδρούτσος και τα άλλα παιδιά

Πριν οι Κωστούλας, Μουζακίτης, Κουτσίδης, Παπακανέλλος και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της φετινής έκδοσης της Κ19 του Ολυμπιακού… τρελάνουν την Ευρώπη κάποια άλλα «λαμπερά» αστέρια που έχουν ξεπροβάλλει από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού είχαν φροντίσει να βάλουν στην ελίτ της Ευρώπης τους Πειραιώτες.

Ο λόγος για τους Τσιμίκα, Βέργο, Ανδρούτσο και Μανθάτη οι οποίοι το μακρινό 2015 είχαν φροντίσει να γράψουν την δική τους ερυθρόλευκη ιστορία.

Με… αρχιτέκτονα τον Βασίλη Βούζα ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να τερματίσει δεύτερος με 13 βαθμούς στο πρώτο γκρουπ της διοργάνωσης, έχοντας αντιμετωπίσει Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε.

Ο απολογισμός ήταν τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Νίκες όπως αυτή κόντρα στην Γιουβέντους εκτός έδρας με 3-0 (την οποία και έστειλε σπίτι της), αλλά και κόντρα στους «ροχιμπλάνκος» τους οποίος φιλοδώρησε στην Ισπανία με δύο τέρματα.

Έτσι όπως και τώρα έτσι και τότε κάπου στα μέσα του Φλεβάρη ο Κώστας Τσιμίκας και η παρέα του διασταύρωσαν τα ξίφη τους με την Σαχτάρ του Ντόνετσκ στην παγωμένη Ουκρανία με φόντο το μαγικό χαρτάκι για τα προημιτελικά του θεσμού.

Έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι. Οι Ουκρανοί φάνηκαν πιο ψύχραιμοι, Ιγνατίδης και Τόλι αστόχησαν για τους ερυθρόλευκους και κάπως έτσι χάθηκε η ευκαιρία.

Μια ευκαιρία που εννέα χρόνια αργότερα θέλουν να αρπάξουν από τα μαλλιά οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου μπαίνοντας μια για πάντα στα βιβλία της ιστορίας του Ολυμπιακού.

Το αν θα τα καταφέρουν; Αυτό θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως η ιστορία του Τσιμίκα και των υπόλοιπων παιδιών τους δίνει το κίνητρο για να πετύχουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ