Ο τσακωμός του Φιγκέιρας με οπαδό, η ανακοίνωση της Μπράγκα και το απολογητικό μήνυμα

Ο τσακωμός του Φιγκέιρας με οπαδό, η ανακοίνωση της Μπράγκα και το απολογητικό μήνυμα

Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με οπαδό της Μπράγκα, με την πορτογαλική ομάδα να εκδίδει σχετική ανακοίνωση και ένα απολογητικό μήνυμα του πρώην μπακ του Ολυμπιακού.

Η απώλεια της Μπράγκα με αντίπαλο τη Σάντα Κλάρα (3-3) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Liga NOS, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από το Europa League από την ουκρανική Ζόρια, έχει προκαλέσει «κραδασμούς» στην πορτογαλική ομάδα. Μία συνέπεια αυτών, ήταν και μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση του πρώην δεξιού μπακ του Ολυμπιακού, Ντιόγκο Φιγκέιρας, με οπαδό της ομάδας μέσω Instagram. Οι ανταλλαγές των χαρακτηρισμών πραγματοποιήθηκαν σε ιδιωτική συνομιλία, εντούτοις λίγες ώρες αργότερα αυτή είδε το φως της δημοσιότητας και ο Πορτογάλος αμυντικός εκτέθηκε.

Το απόγευμα της Τρίτης (21/08) η Μπράγκα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία συμπεριέλαβε ένα απολογητικό μήνυμα του ποδοσφαιριστή, κατόπιν δικής του επιθυμίας. Σε αυτήν τονίζει πως η διαρροή ιδιωτικής συνομιλίας είναι παράνομη βάσει του πορτογαλικού Δικαίου και επισημαίνει πως, παρότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό το οποίο ήρθε ως αποτέλεσμα «απαράδεκτης» πίεσης, στον 27χρονο επιβλήθηκε η τιμωρία που ορίζουν οι πειθαρχικοί κανονισμοί του συλλόγου. Τέλος, καταδικάζει όλους όσους εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους με προσβολές και απειλές προς στελέχη της ομάδας και κλείνει υπογραμμίζοντας πως δεν θα πραγματοποιηθεί άλλο σχόλιο σχετικά με το θέμα από μέλος του συλλόγου.

Η δήλωση του Φιγκέιρας:

«Ο σεβασμός για τους οπαδούς είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της καριέρας μου. Είμαι περήφανος που έχω αφήσει, όπου κι αν πήγα, την εικόνα ενός παίκτη αφοσιωμένου στο σύμβολο που εκπροσωπεί και ο οποίος τιμά τα μέλη και τους οπαδούς που το υποστηρίζουν. Αυτή είναι αξία που με συνοδεύει και στην Μπράγκα, έχοντας γνώση του ότι ο σεβασμός που χρωστάω σε εκείνους που μας ακολουθούν, είναι ο σεβασμός που χρωστάω στον εαυτό μου. Το όνομα που έχω χτίσει τόσο σκληρά και η καριέρα για την οποία είμαι τόσο περήφανος. Είμαι, πέρα από επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ένας πολίτης που εκτιμά την οικογένειά του και τους οικείους του. Βλέποντας αυτό που θεωρώ πιο πολύτιμο, είχα μια συμπεριφορά για την οποία δεν είμαι περήφανος και για την οποία αισθάνομαι ότι θα έπρεπε να απολογηθώ.

Ντιόγκο Φιγκεϊρας».

Ο Φιγκέιρας άνηκε στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2018, όταν πουλήθηκε έναντι κάτι παραπάνω από 1.000.000 ευρώ στην Μπράγκα. Με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων κατέγραψε 67 συμμετοχές και πέτυχε τέσσερα γκολ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ