Οι 11 κορυφαίοι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Οι 11 κορυφαίοι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

To10.gr παρουσιάζει μια 11αδα ποδοσφαιριστών «πολυτελείας», που στο τέλος της σεζόν μένουν ελεύθεροι και οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης αναμένεται να κάνουν «ουρά» για να τους αποκτήσουν.

Μπορεί τα πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη να βρίσκονται στην κορύφωση τους και οι περισσότερες ομάδες να είναι προσηλωμένες στους στόχους τους, όμως η μεταγραφική αναζήτηση και κυρίως τα μεταγραφικά σενάρια δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ.

Κακά τα ψέματα οι συζητήσεις γύρω από μεταγραφές είναι αυτές που αρέσουν περισσότερο στον κόσμο και σιγά σιγά ο Ιανουάριος πλησιάζει. Στη χειμερινή μεταγραφική οι περισσότερες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν κάποια από τα κακώς κείμενα του πρώτου μισού της σεζόν, αλλά αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους τεχνικούς διευθυντές των συλλόγων είναι η δεξαμενή των ελεύθερων του καλοκαιριού.

Τις πρώτες μέρες του 2019 λοιπόν όσοι παίκτες μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, θα μπορούν να διαπραγματευτούν με όποια ομάδα θέλουν για να υπογράψουν συμβόλαιο και φυσικά τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης θα κάνουν «ουρά» για να τους αποκτήσουν. To10.gr επέλεξε τους 11 κορυφαίους ποδοσφαιριστές, που δεν θα δεσμεύονται με συμβόλαιο σε έξι μήνες, και μπορούν πραγματικά να συνθέσουν μία ενδεκάδα επιπέδου Champions League.

Τερματοφύλακας: Νταβίντ Ντε Χέα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του κόσμου εδώ και μια τετραετία και αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα της συγκεκριμένης λίστας. Ο Ισπανός γκολκίπερ είναι ο ήρωας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια στην πιο ασταθή άμυνα της Αγγλίας και ο άνθρωπος που έχει δώσει πολλές φορές πολύτιμους βαθμούς στους κόκκινους διαβόλους. Το συμβόλαιο του δεν λήγει ακριβώς το καλοκαίρι, αλλά έχει οψιόν για ακόμα έναν χρόνο, κάτι που όπως όλα δείχνουν πάντως δεν θα προτιμήσει. Στο Ολντ Τράφορντ ο Ντε Χέα φαίνεται πως κουράστηκε, η ομάδα δεν πείθει, ο Μουρίνιο το ίδιο και φαίνεται πιο έτοιμος από ποτέ να αποχωρήσει (παρά το ηγεμονικό συμβόλαιο που του έχει προσφερθεί) και να διεκδικήσει τους τίτλους που φαίνεται πως δεν μπορεί να διεκδικήσει με τη Γιουνάιτεντ. Όλη η Ευρώπη πάντως θα είναι στα πόδια του πάντως σε περίπτωση που αποφασίσει να φύγει, ίσως ακόμα και το όνειρό του η Ρεάλ που μοιάζει κλεισμένη στη θέση «1» με Νάβας και Κουρτουά.

Αμυντικός: Τόμπι Αλντερβάιρελντ – Τότεναμ

Ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια και είναι αναντικατάστατος από τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο στην Τότεναμ. Ο διεθνής Βέλγος έφτασε κοντά στην αποχώρηση του περασμένο καλοκαίρι με προορισμό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως τελικά τα σπιρούνια δεν δέχτηκαν την πρόταση των κόκκινων διαβόλων. Ο στόπερ των Λονδρέζων δυσαρεστήθηκε που δεν μεταγράφηκε στη Γιουνάιτεντ και δεν δέχτηκε προς το παρών την πρόταση ανανέωσης της Τότεναμ με αποτέλεσμα σε λίγους μήνες να μπορεί να μιλήσει με όποια ομάδα επιθυμεί. Άρσεναλ, Τσέλσι, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ενδιαφέρονται για τον Βέλγο, όμως και πάλι φαίνεται πως τον πρώτο λόγο τον έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρκεί να κινηθεί για την απόκτηση του.

Αμυντικός: Νταβίντ Λουίζ – Τσέλσι

Ο Νταβίντ Λουίζ ήταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας μέχρι να αναλάβει ο Μαουρίτσιο Σάρι την Τσέλσι. Έκτοτε έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του και έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του. Παρόλα αυτά το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και δεν έχει δεχτεί προς το παρόν πρόταση ανανέωσης. Όπως όλα δείχνουν πως περιμένει στο ακουστικό του να κληθεί για νέο συμβόλαιο, ο Σάρι τον θέλει και τη νέα σεζόν, αλλά ο Αμπράμοβιτς έχει τον τελευταίο λόγο. Λέγεται πως αν δεν ανανεώσει θα πάει προς το ιταλικό πρωτάθλημα ή θα αποχωρήσει από την Ευρώπη με προορισμό την Κίνα ή την Αμερική.

Αμυντικός: Νάτσο Μονρεάλ – Άρσεναλ

Ο Νάτσο Μονρεάλ είναι ένας από τους παίκτες που δεδομένα θα μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι. Ο Ουνάι Έμερι θέλει να τον κρατήσει στην Άρσεναλ, αλλά ο ίδιος φαίνεται πως θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Οι άνθρωποι των κανονιέρηδων θα κάνουν μια προσπάθεια να τον κρατήσουν όμως προς το παρόν το μέλλον του είναι μακριά από το Έμιρειτς. Στην Ισπανία ο Μονρεάλ έχει μεγάλη ζήτηση, καθώς τόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης, όσο και η Βαλένθια, Μπέτις και Σεβίλλη ενδιαφέρονται να τον κάνουν δικό τους και τον Ιανουάριο θα έχουν μια πρώτη επαφή μαζί του.

Αμυντικός: Φελίπε Λουίς – Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Φελίπε Λουίς αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης και θα αποχωρήσει από τους ροχιμπλάνκος το καλοκαίρι. Ο ερχομός του Λούκας Ερνάντες τον καθήλωσε στον πάγκο στην αρχή της χρονιάς και παρά το γεγονός πως πλέον αγωνίζεται είναι επειδή ο Γάλλος αριστερός μπακ είναι τραυματίας. Μόλις επιστρέψει θα πάρει και πάλι φανέλα βασικού και ο Βραζιλιάνος δεν θα αγωνίζεται. Στην Ισπανία δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχει ήδη συμφωνήσει με την Παρί Σεν Ζερμέν (τα ίδια έλεγαν και το καλοκαίρι βέβαια) όμως δεν επιβεβαιώνεται τίποτα. Πάντως στη Μαδρίτης μοιάζει αδύνατο να μείνει.

Μέσος: Αντριέν Ραμπιό – Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Γάλλος μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν έχει αρνηθεί συνεχόμενες προτάσεις των Γάλλων για ανανέωση του συμβολαίου του και είναι πλέον κοντά στην αποχώρηση. Αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες τόσο του προέδρου της Παρί, αλλά και του Τόμας Τουχέλ, αλλά φαίνεται πως ο ίδιος ο παίκτης θέλει να αποχωρήσει. Η Μπαρτσελόνα και ομάδες από την Αγγλία έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τον Ραμπιό, ενώ ο ίδιος φέρεται να προτιμά την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Αναμφίβολα πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι.

Μέσος: Άαρον Ράμσεϊ – Άρσεναλ

Ο Άαρον Ράμσεϊ είναι ο πιο σταθερός παίκτης της Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια. Έχει ωριμάσει πολύ στο παιχνίδι του κι αποτελεί έναν από τους καλύτερους box to box μέσο της Premier League. Η Άρσεναλ έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει με νέο συμβόλαιο, όμως ο ίδιος έχει πάρει την απόφαση του. Θα αποχωρήσει από τους κανονιέρηδες και θα αναζητήσει άλλου τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία της καριέρας του και το γεγονός ότι κατάγεται από την Ουαλία τον κάνει αυτόματα γηγενή για το αγγλικό πρωτάθλημα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι Λίβερπουλ και Τότεναμ θα έκαναν τα πάντα για να τον αποκτήσουν, ενώ λέγεται πως έχει κεντρίσει και το ενδιαφέρον της Ρεάλ της Μπαρτσελόνα και της Μίλαν.

Μέσος: Τζέιμς Μίλνερ – Λίβερπουλ

Image result for ξαμεσ μιλνερ

Ο Τζέιμς Μίλνερ μπορεί να έχει μεγαλώσει αλλά αποτελεί έναν παίκτη που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του. Για τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ είναι πολύτιμος και κάνει πολύ δουλειά που δεν φαίνεται μέσα στο γήπεδο, όμως το συμβόλαιο του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Στον Άγγλο μέσο δεν έχει γίνει πρόταση ανανέωσης από τη διοίκηση των κόκκινων παρόλα αυτά φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο. Η γενική άποψη είναι πως δύσκολα θα φύγει από το Άνφιλντ, αλλά αν συμβεί αυτό τότε πολλοί θα είναι οι «μνηστήρες» που θα θέλουν να τον κάνουν δικό τους.

Μεσος: Μπραχίμι – Πόρτο

Image result for brahimi porto

Ο Μπραχίμι ίσως είναι από τους πιο αδικημένους παίκτες της συγκεκριμένης λίστας κι ο λόγος είναι πως είναι διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία και είναι από τους πιο καταρτισμένους ποδοσφαιριστές της θέσης του. Όμως δεν είχε τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια στην καριέρα του κι «άνθισε» μόλις πήγε στην Πόρτο. Στους Δράκους είναι μέχρι και σήμερα, το καλοκαίρι βέβαια μένει ελεύθερος και η αλήθεια είναι πως ψάχνει για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Ο Μπραχίμι θα μιλήσει με τη διοίκηση για ανανέωση στο τέλος της χρονιάς και ήδη ομάδες από Αγγλία (Έβερτον, Τότεναμ), αλλά και Ιταλία (Μίλαν, Νάπολι, Ίντερ) «ερίζουν» για να τον αποκτήσουν.

Επιθετικός: Άντονι Μαρσιάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Άντονι Μαρσιάλ είναι ο κορυφαίος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη φετινή σεζόν ως τώρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Ο Γάλλος με τις εμφανίσεις του ανάγκασε ακόμα και τον εγωιστή, Ζοσέ Μουρίνιο να παραδεχτεί πως έκανε λάθος που δεν χρησιμοποιούσε τον Μαρσιάλ, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να βγει από την 11αδα όσο αγωνίζεται έτσι. Έχει δώσει πολύτιμες λύσεις κι αρκετούς βαθμούς στους κόκκινους διαβόλους, όμως φαίνεται πως το μέλλον του είναι μακριά από το Ολντ Τράφορντ. Οι σχέσεις του με τον Πορτογάλο τεχνικό δεν ήταν ποτέ και οι καλύτερες και ναι μεν έχουν βελτιωθεί, αλλά φαίνεται πως το γυαλί έχει ραγίσει. Για αυτό τον λόγο και απάντησε αρνητικά στην πρόταση ανανέωσης της αγγλικής διοίκησης, η οποία έγινε με εισήγηση του ίδιου του Μουρίνιο. Ο Μαρσιάλ θα αποχωρήσει αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά από τη Γιουνάιτεντ και οι Ρεάλ, Μπάγερν, Τσέλσι, Γιουβέντους και Παρί θα δώσουν μεγάλη μάχη για να τον αποκτήσουν.

Επιθετικός: Μάριο Μπαλοτέλι – Νις

Ο Μάριο Μπαλοτέλι δύσκολα αν είναι ο κορυφαίος σε αυτή τη λίστα, σίγουρα όμως είναι ο πιο ιδιότροπος. Ο Ιταλός επιθετικός βρίσκεται σε καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και περιμένει ένα ξέσπασμα στην καριέρα του. Στη Νις έκανε τη διαφορά μέχρι πέρσι όμως φέτος κινείται και πάλι σε ρηχά νερά και φαίνεται να ψάχνει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Ο σοβαρός Μπαλοτέλι είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς, αλλά ο ασόβαρος είναι περιττός σε όλες τις ομάδες. Ο φορ της Νις μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν πρόκειται να ανανεώσει κλείνοντας τον κύκλο του στη Γαλλίας. Σκοπός του είναι να επιστρέψει στην Ιταλία, όμως με την προϋπόθεση πως δεν θα δημιουργήσει προβλήματα. Αν υπάρξει αυτή η εγγύηση από πλευράς του τότε η Νάπολι, η Μίλαν και η Ρόμα θα εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να τον αποκτήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ