Ρέιντζερς – Σέλτικ 1-0

Ρέιντζερς – Σέλτικ 1-0

Ένα γκολ του Ράιαν Τζακ στο 30ο λεπτό του σκωτσέζικου ντέρμπι ανάμεσα σε Ρέιντζερς και Σέλτικ, χάρισε στην ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ την πρώτη νίκη σε Old Firm μετά από 12 αναμετρήσεις!

12 διαδοχικά παιχνίδια ήταν πάρα πολλά. Οι Ρέιντζερς αγνοούσαν τη νίκη σε ντέρμπι Old Firm για 12 σερί αναμετρήσεις κόντρα στην πρωταθλήτρια Σέλτικ και λίγο πριν τη δύση του 2018, έφτασε η ώρα τους. Ήταν ένα πλασέ στο 30ο λεπτό του αγώνα, έπειτα από γύρισμα από τα αριστερά του -δανεικού από τη Λίβερπουλ- Ράιαν Κεντ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0. Το σκορ αυτό έμελλε να είναι το τελικό, αλλά -το σημαντικότερο- ήταν και το δίκαιο!

Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος κάθισε στον πάγκο των Ρέιντζερς σε Old Firm για δεύτερη φορά μετά το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, έχασε ευκαιρίες και δικαιούται να λέει πως άξιζε ακόμα περισσότερα. Με τη νίκη αυτή ισοβάθμησε τους Πράσινους της Γλασκώβης στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και συγκεκριμένα στους 42 βαθμούς, έστω και με ένα ματς περισσότερο από τη μεγάλη αντίπαλό της.

Οι Ρείντζερς επικύρωσαν την επιστροφή τους στην ελίτ. Όσο το χάρηκε η Σέλτικ, το χάρηκε. Η δυναστεία πέφτει, το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο «αναπνέει». Σημειωτέον, ο μαθητής κέρδισε τον δάσκαλο. Αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιος ο Στίβεν Τζέραρντ λίγο πριν τη δύση της ποδοσφαιρικής καριέρας του στη Λίβερπουλ, όταν είχε προπονητή τον Μπρέντναν Ρότζερς. Ο τελευταίος, ως γνωστόν είναι ο προπονητής της Σέλτικ. Σήμερα τέθηκαν αντιμέτωποι και ο θρυλικός Άγγλος μέσος θριάμβευσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ