Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Με τον Πολ Πογμπά να βγάζει εξαιρετική σέντρα στο γκολ του Ερέρα και λίγα λεπτά αργότερα να σκοράρει ο ίδιος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-0 της Τσέλσι μέσα στο «Στάνφορντ Μπριτζ» και προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου Αγγλίας.

Πογκμπά λαμπρός την οδηγεί! Ο αναγεννημένος υπό τις οδηγίες του Σόλσκιερ, Γάλλος χαφ, νίκησε… μόνος του την Τσέλσι με 2-0, οδηγώντας με 1 γκολ και 1 ασίστ την ομάδα του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Προβληματική για ακόμη ένα παιχνίδι η εμφάνιση της Τσέλσι, που με εξαίρεση ένα 15λεπτο στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ρομέρο.

Οι παίκτες του Σόσλσκιερ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας σκοπό να πιέσουν ασφυκτικά τους αντιπάλους του σε όλο το γήπεδο. Και το έκαναν. Στα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης, η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και επ’ουδενί να απειλήσει την αντίπαλη εστία, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έχασαν την πρώτη ευκαιρία του ματς, με κεφαλιά του Σμόλινγκ στο 9΄

Εντελώς διαφορετική η εικόνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με τους «μπλε» να παίρνουν την κατοχή και για ένα τέταρτο να είναι καταιγιστικοί, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Νταβίντ Λουίζ στο 11′ (απευθείας εκτέλεση φάουλ) και Ιγκουαϊν στο 17′ (κεφαλιά).

Κόντρα στη ροή του αγώνα και έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, στο 32′ ο Πογκμπά είδε την κίνηση του Ερέρα στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι και βγάζοντας σέντρα-μισό γκολ, έδωσε τη δυνατότητα στο συμπαίκτη του να κάνει το 0-1, παγώνοντας το «Στάνφορντ Μπριτζ».

Η Γιουνάιτεντ συνέχισε εξίσου δυνατά και βρήκε δεύτερο γκολ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν στο 45′ ο Πογκμπά από δημιουργός έγινε «εκτελεστής» και νικώντας στον αέρα όλη την άμυνα της Τσέλσι, έκανε το 2-0 υπέρ της ομάδας του με δυνατή κεφαλιά, έπειτα από συστημένη σέντρα του Ράσφορντ.

Και κάπου εκεί, τελείωσε το παιχνίδι. Η Τσέλσι με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο, δεν απείλησε την ομάδα του Σόσλκιερ, η οποία παίζοντας προσηλωμένα στην άμυνα, διατήρησε εύκολα το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα.

Τσέλσι: Κέπα – Αθπιλικουέτα (82′ Ζαπακόστα), Νταβίντ Λουίς, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (71′ Μπάρκλεϊ), Πέδρο (58′ Γουίλιαν), Αζάρ, Ιγκουαΐν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Γιανγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Μάτα (76′ Περέιρα), Πογκμπά, Ράσφορντ (90′ ΜακΤόμινεϊ), Λουκάκου (73′ Σάντσες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ