Αταλάντα – Λάτσιο 0-2

Αταλάντα – Λάτσιο 0-2

Χάρη σε γκολ των Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (82') και Κορέα στο τέλος, η Λάτσιο επικράτησε με 2-0 της Αταλάντα και πανηγυρίζει το 7ο Coppa Italia της Ιστορίας της.

Τον πρώτο της τίτλο μετά από 6 χρόνια πανηγυρίζει η Λάτσιο, η οποία επικράτησε με 2-0 της Αταλάντα και κατέκτησε το 7ο Κύπελλο Ιταλίας της Ιστορίας της.

Άκρως αμφίρροπο το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του, με τους «λατσιάλι» να έχουν την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο οι πιο κλασικές φάσεις του ματς άνηκαν στην Αταλάντα.

Η ομάδα του Γκασπερίνι μάλιστα, θα πρέπει να τα βάζει με την τύχη της, καθώς είδε δύο φορές την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας της Λάτσιο. Η πρώτη ήταν στο 25′, όταν ο Ντε Ρουν έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Η δεύτερη στο 76′, όταν ο Γκόμες επιχείρησε ένα σουτ από πλάγια θέση, αλλά και πάλι η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0.

Και κάπου εκεί, ήρθε ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς για να ρίξει στο καναβάτσο την Αταλάντα. Ο Σέρβος χαφ πήρε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και νικώντας τον Γκολίνι έδωσε το προβάδισμα στους Ρωμαίους.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Αταλάντα δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει και στο 90ο λεπτό ήρθε ο Κορέα για να της δώσει την… χαριστική βολή. Ο επιθετικός της Λάτσιο έφυγε στην κόντρα, απέφυγε τους Φρόιλερ και Γκολίνι και σκοράροντας για το 2-0, σφράγισε την νίκη για την ομάδα του.

Το Κύπελλο αυτό, έχει διπλή σημασία για τους «λατσιάλι», καθώς πέραν του ότι κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο μετά το 2013, μέσω αυτού εξασφάλισαν την έξοδο τους στην Ευρώπη.

Αταλάντα: Γκολίνι, Μαντσίνι, Τζιμσίτι, Μασιέλο, Χάτεμπερ, Ντε Ρουν (85′ Πάσαλιτς), Φρόιλερ, Καστάν (85′ Γκόσενς), Γκόμες, Ιλιτσιτς, Ζάπατα (85′ Μπάροου).

Λάτσιο: Στρακόσια, Λουίς Φελίπε, Ατσέρμπι, Μπάστος (36′ Ράντου), Μάρουσιτς, Παρόλο, Λέιβα, Λουίς Αλμπέρτο (78′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Λούλιτς, Κορέα, Ιμόμπιλε (66′ Καϊσέδο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ