CIES : Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη

CIES : Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη

Την καθιερωμένη εξάμηνη μελέτη της που αφορά τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης παρουσίασε το CIES. Η Σίτι την μεγαλύτερη εκπροσώπηση, λάμπει δια της απουσίας του ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Την κορυφαία ενδεκάδα και τους συνολικά 80 κορυφαίους ποδοσφαιριστές των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, με όποια σειρά κρίνει ο καθένας) παρουσίασε το CIES, το Διεθνές Παρατηρητήριο του Ποδοσφαίρου.

Στη μελέτη αυτή, η οποία γίνεται κάθε έξι μήνες, αφορά παίκτες με τουλάχιστον 720 αγωνιστικά λεπτά και εκπονείται αποκλειστικά βάσει στατιστικής προσέγγισης, δεσπόζει σε εκπροσώπηση η Μάντσεστερ Σίτι (12 παίκτες), ακολουθεί η Παρί Σεν Ζερμέν (8), ενώ λάμπει δια της απουσίας του ο Κριστιάνο Ρονάλντο των τεσσάρων γκολ σε 11 ματς της φετινής Primera Division.

Η κορυφαία ενδεκάδα, αποτελείται από τους Γιαν Όμπλακ, Νικόλας Οταμέντι, Τζόν Στόουνς, Φάουζι Γκούλαμ, Ντάνι Αλβες, Ζορζίνιο, Μάρκο Βεράτι, Νταβίντ Σίλβα, Νεϊμάρ, Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Αγουέρο, με το γερμανικό πρωτάθλημα να είναι το μοναδικό χωρίς εκπρόσωπο.

Πλην των γνωστών αστεριών του ποδοσφαίρου, θέση στις λίστες πήραν επίσης οι όχι και τόσο προβεβλημένοι Νικ Ποπ (Μπέρνλι), Άλισον Μπέκερ (Ρόμα), Μίκαελ Γκρέγκοριτς (Χοφενχάιμ), Λουίς Αλμπέρτο (Λάτσιο) και Ροντρίγο Μορένο (Βαλένθια), οι οποίοι διανύουν μια εξαιρετική σεζόν.

Αναλυτικά οι 80 κορυφαίοι ποδοσφαιριστές ανά θέση βάσει της μελέτης του CIES

*Το CIES βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ