Άστον Βίλα – Ντέρμπι 2-1

Άστον Βίλα – Ντέρμπι 2-1

Η Άστον Βίλα επικράτησε με 2-1 της Ντέρμπι Κάουντι στο «Γουέμπλεϊ» και επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στα σαλόνια της Premier League.

Επέστρεψε εκεί που της αξίζει! Η Άστον Βίλα επικράτησε της Ντέρμπι Κάουντι με 2-1 στον τελικό ανόδου στο «Γουέμπλεϊ» και από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Premier League, έπειτα από 3 χρόνια απουσίας.

Ανώτεροι οι «χωριάτες» σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως ωστόσο να μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία της ομάδας του Λάμπαρντ.

Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο μέρος, η Βίλα κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 44′, όταν ο Ελ Γκάζι εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα της Ντέρμπι και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Η Ντέρμπι ανέβασε την απόδοση της στην επανάληψη και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι σκληρές μονομαχίες όμως, δεν την βοήθησαν στο να βρει ρυθμό, με τον χρόνο να κυλάει υπέρ της Βίλα. Μάλιστα, οι «χωριάτες» κατάφεραν να βρουν και 2ο γκολ στο 59′ με τον ΜακΓκιν να σκοράρει και να φέρνει την ομάδα του μια «ανάσα» από την άνοδο.

Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» στο 81′ όταν ο Μάριοτ με ψύχραιμο σουτ μείωσε σε 2-1 για την Ντέρμπι. Τα «κριάρια» έπαιξαν τα ρέστα τους ώστε να βρουν ένα δεύτερο τέρμα, αυτό δεν ήρθε ποτέ όμως, με την Άστον Βίλα να κρατάει τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η χαρά είναι διπλή για τους «χωριάτες» μιας και πέραν της ανόδου, έβαλαν στα ταμεία τους 170 εκατομμύρια λίρες!

Άστον Βίλα (Νταν Σμιθ): Στιρ, Ελμοχαμάντι, Τουανζέμπε, Μινγκς (86’ Χοζ), Τέιλορ, Χουριχέιν, ΜακΓκιν, Γκρίλις, Αντόμα (73’ Αντόμα), Ελ Γκαζί, Άμπραχαμ

Ντέρμπι Κάουντι (Φραν Λάμπαρντ): Ρους, Τομόρι, Κίο, Γουίλσον, Μάουντ, Λόρενς (73’ Γιόζεφζοουν), Τζόνσον, Μπένετ (69’ Γουάγκορν), Κόουλ, Μπόγκλ, Χάντλστοουν (63’ Μάριοτ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ