Το βράδυ γκολ στο «Old Trafford», το πρωί διαγώνισμα στο σχολείο (vid)

Το βράδυ γκολ στο «Old Trafford», το πρωί διαγώνισμα στο σχολείο (vid)

Πως τα φέρνει η ζωή μερικές φορές... Το βράδυ γκολ στο «Old Trafford», το πρωί διαγώνισμα στο σχολείο. Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που βίωσε ο 16χρονος Λουκ Μάθισον στο αγώνα της Ρότσντεϊλ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Είχατε ποτέ έναν συμμαθητή που σκοράρει το προηγούμενο βράδυ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την επόμενη μέρα  γράφετε διαγώνισμα στο σχολείο μαζί;

Μπορεί και όχι, όμως ο 16χρονος Λουκ Μάθισον βίωσε ένα από τα πιο τρελά όνειρα κάθε έφηβου που είναι ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο και η στρογγυλή θεά αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή του ή μπορεί και όλη του τη ζωή.

Βράδυ 25ης Σεπτεμβρίου και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Ρότσντεϊλ για τον τρίτο γύρο του Carabao Cup (League Cup).

Ο Μέισον Γκρίνγουντ έχει ανοίξει το σκορ στο 68ο λεπτό και μία ήσυχη βραδιά κυλάει στη κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ένας νεαρός δεξιός μπακ έρχεται να βάλει σε εφιάλτες τους φίλους της Γιουνάιτεντ που βρέθηκαν στο «Θέατρο των Ονείρων».

Ο γεννημένος το 2002, Λουκ Μάθισον, θα ακολουθήσει την εξέλιξη της φάσης και θα πατήσει με περίσσιο θράσος στην περιοχή του Σέρχιο Ρομέρο.

Το σουτ που θα επιχειρήσει θα καταλήξει στο βάθος της εστίας του Αργεντινού και οι αμφιβολίες περί… πρόκρισης πλανώνται πάνω από το «Old Trafford».

Ο νεαρός αμυντικός της Ρότσντεϊλ θα πανηγυρίσει έξαλλα το πρώτο γκολ της καριέρας του και θα δώσει ελπίδες στην ομάδα του για την ολοκλήρωση μίας ακόμα έκπληξης στο θεσμό.

Η Ρότσντεϊλ θα λυγίσει στα πέναλτι (5-3) και οι «κόκκινοι διάβολοι» θα τσεκάρουν το εισιτήριο για τους «16».

Ωστόσο η ιστορία του Λουκ Μάθισον προκάλεσε αίσθηση, όταν έγινε γνωστό σε ερωτήσεις που του έκαναν, πως την επόμενη ημέρα γράψει διαγώνισμα ψυχολογίας στο σχολείο!

Ο 16χρονος ακραίος αμυντικός συνδυάζει την εκπαίδευση του με το παιδικό του όνειρο. Οι υποδομές και το σύστημα στην Αγγλία, σίγουρα του επιτρέπουν να μορφωθεί και παράλληλα να ακολουθήσει αυτό που ήθελε από μικρός, όντας μέλος των ακαδημιών της Ρότσντεϊλ .

Μετά την λήξη του παιχνιδιού, κανείς δεν ασχολήθηκε με τη νίκη της ομάδας του Σόλσκιερ, αλλά με τον «μικρό» που έκανε το «Old Trafford» να σιγήσει.

Ο Μάθισον δήλώσε: 

«Θα ήμουν στο σχολείο σήμερα. Αλλά θα πάω αύριο  και θα αναπληρώσω το κενό, μόλις έχουμε ρεπό, καθώς πρέπει  να γράψω και ένα τεστ στην ψυχολογία. Ανυπομονώ. Βασικά, δεν νομίζω να κοιμηθώ σήμερα.

Η Ρότσντεϊλ και το σχολείο με υποστηρίζουν πολύ. Αγαπώ να μαθαίνω. Είναι αυτό που θέλω. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι που μπορεί στηριχθείς. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Θέλω να έχω έτοιμο το εναλλακτικό πλάνο.

Σούταρα και την έστειλα στον ουρανό των διχτυών και το σώμα μου απλά… έφυγε. Έτρεξα στους οπαδούς της Ρότσντεϊλ και έπεσα με τα γόνατα. Νόμιζα θα πέσω στο κενό. Είναι μια τρομερή στιγμή.

Εγώ είμαι οπαδός της Νόριτς. Ο μπαμπάς μου είναι από το Νόριτς, με ανέθρεψε με τη Νόριτς σε όλη μου τη ζωή. Μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου είναι οπαδοί της Γιουνάιτεντ. Δεν έχω ανοίξει ακόμα το κινητό μου. Φοβάμαι να το κάνω…».

Ο Μάθισον έδειξε ταπεινότητα και προσήλωση στους στόχους του, όντας ρεαλιστής στην περίπτωση που δεν έχει την ανάλογη καριέρα που ονειρεύεται.

Η εκπαίδευση είναι εξίσου σημαντική για εκείνον και ήδη ετοιμάζει εναλλακτικά πλάνα. Παράδειγμα προς μίμηση ο νεαρός.

Ο προπονητής του δήλωσε για εκείνον:

«Ο Λουκ είναι ένας εξαιρετικός τύπος. Τα αποτελέσματα στις εξετάσεις του είναι εξαιρετικά και αυτό φαίνεται στο ποδόσφαιρό του. Πραγματικά, δεν υπολογίζουμε την ηλικία του. Του συμπεριφερόμαστε σαν έναν κανονικό παίκτη».

Πλέον είναι μέλος της πρώτης ομάδας, έβαλε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ και μάλιστα μέσα στο «Old Trafford», ωστόσο παρέμεινε συγκεντρωμένος στο διαγώνισμα της ψυχολογίας.

Απίστευτο και όμως αληθινό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ