Δημήτρης Διαμαντάκος: Το «κανόνι» της Ζανκτ Πάουλι και οι τραυματισμοί

Δημήτρης Διαμαντάκος: Το «κανόνι» της Ζανκτ Πάουλι και οι τραυματισμοί

«Πυροβολεί» ασταμάτητα ο Δημήτρης Διαμαντακός, έχοντας φέτος 5 γκολ και 2 ασίστ σε οκτώ παιχνίδια, όπως η συμμετοχή του στο προσεχές παιχνίδι της Ζανκτ Πάουλι είναι εξαιρετικά αμφίβολη

Επτά παιχνίδια πρωταθλήματος, τέσσερα γκολ, δύο ασίστ: Αυτοί είναι οι αριθμοί του Δημήτρη Διαμαντάκου στην 2η κατηγορία του ποδοσφαίρου της Γερμανίας. Ο Έλληνας στράικερ έχει ένα ακόμα γκολ στο Κύπελλο κι ακόμα περισσότερα διθυραμβικά σχόλια να συνοδεύουν κάθε του συμμετοχή. Ο 26χρονος επιθετικός της St. Pauli είναι συνεπώς ένας από τους κορυφαίους σκόρερ φέτος στη Γερμανία.

Ο προπονητής της ομάδας  Τζος Λοτυχουκάι βασίζεται πλήρως στον Διαμαντάκο, αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι ότι ο επιθετικός συχνά αντιμετωπίζει τραυματισμούς. Στις αρχές Φεβρουαρίου την περυσινή σεζόν είχε υποστεί ένα μυϊκό τραυματισμό (εξαιτίας του οποίου έχασε 6 παιχνίδια), κι ένα μήνα μετά την επιστροφή του, ένας ακόμα τραυματισμός στο μηρό αυτή τη φορά τον έθεσε εκ νέου στα πιτς (δεν πήρε χρόνο συμμετοχής σε 4 ματς).

«Την περασμένη σεζόν», λέει ο ίδιος σε συνέντευξη του, «αντιμετώπισα συχνά τραυματισμούς. Αν δεν παίζεις συχνά, είναι δύσκολο να βρεθεί ο ρυθμός». Ωστόσο το καλοκαίρι που μας πέρασε, στην Ελλάδα με έναν φυσιοθεραπευτή έκανε ειδική και έντονη προετοιμασία. Η σωματική ετοιμότητα είναι τελικά εξαιρετικά σημαντική για το παιχνίδι του. «Αυτή είναι η βάση», παραδέχεται.

Ο Διαμαντάκος ανήκει στην Ζανκτ Πάουλι από τον Ιανουάριο του 2018. Προηγουμένως αγωνίστηκε για τις Μπόχουμ και Καρλσρούη και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων για τον Ολυμπιακό και τον Άρη, ενώ φέτος δείχνει να βρίσκεται στα καλύτερά του.

Η συμμετοχή του όμως στο προσεχές παιχνίδι εναντίον στην SV Sandhausen την Κυριακή (29/9) είναι αμφίβολη. Στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας, από δική του ασίστ, προήλθε το τελικό 1-1 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Όσναμπρικ. Ωστόσο στην χθεσινή προπόνηση της ομάδας δεν ήταν έτοιμος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ