Οι οπαδοί της Ζανκτ Πάουλι απαίτησαν την αποπομπή του Σαχίν που στήριξε την εισβολή στη Συρία (pics)

Οι οπαδοί της Ζανκτ Πάουλι απαίτησαν την αποπομπή του Σαχίν που στήριξε την εισβολή στη Συρία (pics)

Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής της Ζανκτ Πάουλι, Τσενκ Σαχίν, στήριξε με ανάρτηση στα social media τον πόλεμο στη Συρία, με τους οπαδούς της γερμανικής ομάδας να απαιτούν από τον παίκτη να αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Η Ζάνκτ Πάουλι, η πρώτη ομάδα που απαγόρευσε εθνικιστικά και φασιστικά λάβαρα στο γήπεδό της, είναι από τους λίγους συλλόγους που συνδέει άρρηκτα το ποδόσφαιρο με την κοινωνία αλλά και τα κινήματα, μέσα από τα οποία εκφράζεται.

Στο καταστατικό του συλλόγου μάλιστα αναγράφεται πως στο γήπεδο απαγορεύεται κάθε μορφή εκδήλωσης εναντίον ανθρώπων διαφορετικού χρώματος, εναλλακτικών πεποιθήσεων και ποικίλων σεξουαλικών προτιμήσεων.

Μία τέτοια κερκίδα δεν θα ήταν δυνατό να μην αντιταχθεί σε πολέμους και σε επεκτατικές παρεμβάσεις κρατών που υπονομεύουν την ειρήνη. Το έχουν κάνει πολλάκις άλλωστε στο παρελθόν.

Ο Τούρκος εξτρέμ της γερμανικής ομάδας, με ανάρτηση στα social media τάχθηκε υπέρ της επέμβασης της χώρας του στη Συρία, κάτι που όπως είναι λογικό δεν θα γινόταν ανεκτό στις αριστερές πεποιθήσεις της κερκίδας του συλλόγου.

Ο Τσενκ Σαχίν ανέβασε μια φωτογραφία με την τουρκική σημαία στον λογαριασμό του στο Instagram και προσευχήθηκε για τη θετική εξέλιξη της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας.

Να θυμίσουμε ότι ανάλογη στήριξη, αυτό το διήμερο έχουν εκφράσει επίσης, οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές στο ματς με την Αλβανία, αλλά και ο Τούρκος παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων που χαιρέτισε στρατιωτικά κατά την ανάκρουση του τουρκικού εθνικού ύμνου.

Οι αντιδράσεις των φίλων της Ζανκτ Πάουλι ήταν άμεσες. Στο φιλικό με την Βέρντερ Βρέμης ανέβασαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά της πρωτοβουλίας της Τουρκίας να εισβάλλει στην Συρία, απαιτώντας από τη διοίκηση να διώξει από την ομάδα τον Σαχίν.

Φυσικά αποστασιοποιημένη δεν έμεινε και η διοίκηση του συλλόγου, η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε, είπε για το ζήτημα:

«Η Ζανκτ Πάουλι ξεκαθαρίζει ότι είναι πλήρως αντίθετη με την ανάρτηση του Σαχίν, καθώς οι αξίες που πρεσβεύουν το κλαμπ δεν συμβαδίζουν με τα λόγια του παίκτη μας. Ο σύλλογος έχει ήδη μιλήσει με τον παίκτη και θα λύσει το θέμα που έχει προκύψει. Η θέση της Ζανκτ Πάουλι είναι ξεκάθαρη: Ποτέ ξανά πόλεμος».

Τα πανό των φίλων της Ζανκτ Πάουλι:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ