Τζέραρντ: «Το γκολ με τον Ολυμπιακό ένα από τα τρία κορυφαία μου» (vid)

Τζέραρντ: «Το γκολ με τον Ολυμπιακό ένα από τα τρία κορυφαία μου» (vid)

Ο Στίβεν Τζέραρντ σε συνέντευξη που έδωσε τόνισε πως το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό το 2004 ήταν ένα από τα τρία κορυφαία που έχει πετύχει στην καριέρα του.

Η Λίβερπουλ το 2005 κατέκτησε το 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League της ιστορίας της, αλλά οι «κόκκινοι» του Μέρσεισαϊντ έπρεπε να… καρδιοχτυπήσουν για να περάσουν το εμπόδιο του Ολυμπιακού στους ομίλους.

Ενός Ολυμπιακού που ήταν στο +3 από τη Λίβερπουλ και την τελευταία αγωνιστική στο «Άνφιλντ» του έφτανε η ισοπαλία ή η ήττα με 2-1, 3-2 κλπ για να περάσει. Αλλά ο Στίβεν Τζέραρντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με έναν «κεραυνό» διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 86′ της αναμέτρησης, δίνοντας μία τεράστια πρόκριση στη Λίβερπουλ η οποία ήταν η αρχή του ονείρου.

Λίγους μήνες μετά, θα γραφόταν το απόλυτο έπος της Κωνσταντινούπολης κόντρα στη Μίλαν.

Ο Τζέραρντ σε συνέντευξή του παραδέχθηκε πως το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν ένα από τα τρία κορυφαία της καριέρας του, στα 17 χρόνια που υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

«Η Λίβερπουλ μπροστά από το Kop δεν παρατάει ποτέ τα όπλα. Είσαι υποχρεωμένος να παλεύεις μέχρι το τέλος. Όσον αφορά εμένα, μπορώ να πω ότι έχω παίξει για 17 χρόνια ποδόσφαιρο επαγγελματικό και το γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν ένα από τα τρία κορυφαία μου στην Λίβερπουλ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μεγάλος Στίβι.

Ο Τζέραρντ έδωσε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, μιλώντας για πολλά ακόμα πράγματα. Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Για την απόφαση που πήρε σε ηλικία 6 ετών να υποστηρίξει τη Λίβερπουλ: «Ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ το 1986 με έκανε να γίνω κόκκινος. Η Έβερτον είχε σκοράρει πρώτη και σκεφτόμουν να γίνω οπαδός της Έβερτον αλλά καταφέραμε και το γυρίσαμε σε 3-1, οπότε από εκείνη τη στιγμή έγινα κόκκινος για πάντα».

Για την κατάκτηση του Champions League το 2005: «Ήταν η καλύτερη νύχτα της ποδοσφαιρικής ζωής μου. Εάν έπαιζα για άλλα 50 χρόνια, δεν θα υπήρχε αγώνας που να μπορούσε να ξεπεράσει αυτό τον αγώνα».

Για το περίφημο γλίστρημά του κόντρα στην Τσέλσι το 2014: «Χάσαμε μία φανταστική ευκαιρία για το πρωτάθλημα. Δυστυχώς μέσα σε 38 αγωνιστικές, δεν μπορέσαμε για λίγο να κόψουμε πρώτοι το νήμα. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα μετανιώνω για όλο το υπόλοιπο της ζωής μου».

Για το τελευταίο του ματς με τη φανέλα της Λίβερπουλ, το 2015, που ήταν το 1-3 από την Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ: «Δεν ανυπομονούσα να έρθει ποτέ εκείνη η ημέρα. Μου άρεσε πολύ η υποδοχή αλλά ήταν μακράν η χειρότερη ημέρα μου επειδή ήξερα πως έφτανε το τέλος και δεν θα εκπροσωπούσα έπειτα την Λίβερπουλ».

Για τους καλύτερους παίκτες με τους οποίους έχει συνυπάρξει: «Είναι οι Τόρες και Σουάρες στη Λίβερπουλ και ο Ρούνεϊ στην εθνική Αγγλίας. Ο Σουάρες ήταν ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχω παίξει μαζί, άξιζε κάθε λίρα που έδωσε η Λίβερπουλ να τον πάρει. Μπορούσε να μετατρέψει μέτριες πάσες σε καλές φάσεις με τη δύναμη και την ταχύτητά του. Στην περίπτωση του Τόρες, αν κοιτάξετε όλη την καριέρα του, θα δείτε πως στη Λίβερπουλ έκανε τα δύο καλύτερα χρόνια του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ