Τα «κανόνια» του 2017

Τα «κανόνια» του 2017

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2017 τελείωσαν και to10.gr σας παρουσιάζει τους πέντε πρώτους σκόρερ του ημερολογιακού έτους που μας πέρασε.

Το 2017 πλησιάζει στο τέλος του, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των παικτών ανά την Ευρώπη να έχουν σχεδόν τελειώσει. Έτσι to10.gr αποφάσισε να σας παρουσιάσει τα πέντε «κανόνια» του ημερολογιακού έτους που μας πέρασε, δηλαδή τους πέντε πρώτους σκόρερ αυτής της χρονιάς.

Λίστα για πρώτους σκόρερ χωρίς Μέσι και Ρονάλντο, κακά τα ψέματα δεν γίνεται, με τους δύο σούπερ σταρ, όμως να «βλέπουν» την πλάτη του Χάρι Κέιν, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή. Την πεντάδα κλείνουν οι Ρόμπερ Λεβαντόφσκι και Έντινσον Καβάνι, με τις επιδόσεις και των δύο να είναι αξιοσημείωτες

Δείτε αναλυτικά τους πρώτους σκόρερ του 2017:

1. Χάρι Κέιν: 56 γκολ σε 52 ματς (1.07 γκολ ανα παιχνίδι) 39 στην Πρέμιερ Λιγκ, 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 4 στο Κύπελλο Αγγλίας, 7 με την Εθνική Αγγλίας.

Το 2017 ήταν σαφέστατα η καλύτερη χρονιά της ποδοσφαιρικής ζωής του Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός είναι το πιο «καυτό κανόνι» της Ευρώπης, καθώς σκόραρε κάτι παραπάνω από ένα γκολ ανά ματς, ενώ ήδη έγινε κάτοχος αρκετών ρεκόρ.

Αρχικά, ξεπέρασε την επίδοση του Άλαν Σίρερ για τα περισσότερα γκολ σ’ ένα ημερολογιακό έτος στην Πρέμιερ Λιγκ (39 σε 36 παιχνίδια ο Κέιν, 36 σε 42 ματς ο Σίρερ), ενώ παράλληλα σημείωσε και έξι χατ τρικ, αριθμός ρεκόρ για ένα ημερολογιακό έτος.

Επίσης, ο Κέιν έχει πετύχει 96 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και χρειάζεται μόλις δύο τέρματα για να ξεπεράσει τον Τέντι Σέριγχαμ, που έχει 97 γκολ, και να γίνει ο πρώτος σκόρερ της Τότεναμ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι αν ο επιθετικός της Τότεναμ συνεχίσει να εξελίσσεται, τότε οι πρωτιές και τα ρεκόρ του θα είναι πολύ περισσότερα στο μέλλον.


2. Λιονέλ Μέσι: 54 γκολ σε 64 ματς (0.84 γκολ ανά παιχνίδι) 40 στο πρωτάθλημα Ισπανίας , 4 στο Τσαμπιονς Λιγκ, 5 στο κύπελλο Ισπανίας, 1 Σουπερ Καπ, 4 με την Εθνική Αργεντινής.

Ο Λιονέλ Μέσι μέσα στο 2017 κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ για τα περισσότερα γκολ (525) με τη φανέλα μιας ομάδας, ενώ με τα 53 γκολ που έχει πετύχει και τις 17 ασίστ που έχει μοιράσει είναι ο πιο παραγωγικός παίκτης στα μεγάλα πρωταθλήματα με μόνο τον Νεϊμάρ (33 γκολ και 29 ασίστ) να πλησιάζει λίγο την επίδοση του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ έγινε ο πρώτος παίκτης στέχασε τον τίτλου του πρώτου σκόρερ που κατείχε το 2016 με 59 γκολ σε 62 συμμετοχές, ενώ φυσικά καλύτερη επίδοση στην καριέρα του είναι το ασύλληπτο νούμερο των 91 (!) γκολ σε 69 παιχνίδια το 2012.

3. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: 53 γκολ σε 56 ματς (0.94 γκολ ανά ματς) 33 στην Μπουντεσλίγκα, 6 στο Τσάμπιονς λιγκ, 4 στο Κύπελλο Γερμανίας, 1 στο Σούπερ Καπ Γερμανίας, 9 με την Εθνική Πολωνίας.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχασε για ένα γκολ τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της περσινής Μπουντεσλίγκα, όμως η χρονιά που διανύει είναι γεμάτη ρεκόρ. Τον Σεπτέμβριο έφτασε τα 82 γκολ σε 100 συμμετοχές με την Μπάγερν Μονάχου, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Ρούντι Φέλερ που είχε μόλις…72, ενώ έγινε και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που πέτυχε 16 γκολ σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ευρωπαϊκή ζώνη.

Παράλληλα, ο Πολωνός επιθετικός μπήκε στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος (με 166 γκολ σε 243 αναμετρήσεις),  ενώ τον Οκτώβριο με το χατ τρικ που σημείωσε κόντρα στην Αρμενία έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του φτάνοντας τα 50 γκολ (τώρα έχει 51), αφήνοντας πίσω του τον Βλόντζιμιρτζ Λουμπάνσκι που είχε 48.

4. Έντινσον Καβάνι: 53 γκολ σε 58 ματς (0.91 γκολ ανά ματς) 35 στο Σαμπιονά, 8 στο Τσαμπιονς λιγκ, 2 στο Κύπελλο Γαλλίας, 4 στο Λιγκ Καπ Γαλλίας, 3 με την Εθνική Ουρουγουάης.

Ο Έντινσον Καβάνι παρά την έλευση του Νεϊμάρ το καλοκαίρι και την τεταμένη σχέση του με τον Βραζιλιάνο, που είχε ως συνέπεια την «απώλεια» των εκτελέσεων πέναλτι για χάρη του,έχει πετύχει εκπληκτικές επιδόσεις το 2017 και είναι η αιχμή του δόρατος της τρομερής επιθετικής τριάδας της Παρί Σεν Ζερμέν (Εμπαπέ, Καβάνι, Νεϊμάρ).

Ακόμη, ο Ουρουγουανός επιθετικός μετράει 155 γκολ με τη φανέλα των Παριζιάνων και  χρειάζεται ακόμα δύο τέρματα για να ξεπεράσει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που έχει 156, και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Παρί.

5. Κριστιάνο Ρονάλντο: 53 γκολ σε 60 ματς (0.88 γκολ ανά παιχνίδι) 19 στο πρωτάθλημα Ισπανίας, 19 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 1 στο Κύπελλο Ισπανίας, 1 στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 11 με την Εθνική Πορτογαλίας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ιδιαίτερα μεγάλες επιτυχίες το 2017. Αρχικά, βοήθησε τα μέγιστα στην διατήρηση του τροπαίου του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συνολικά με την Βασίλισσα κατέκτησε πέντα τρόπαια μέσα στη χρονιά, ενώ έκανε δικό του και το μεγαλύτερο ατομικό βραβείο της σεζόν, τη Χρυσή Μπάλα, η οποία ήταν η πέμπτη στην καριέρα του.

Επίσης, ο Πορτογάλος άσος έσπασε το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ σ’ ένα ημερολογιακό έτος, σκοράροντας δύο φορές κόντρα στον ΑΠΟΕΛ το Νοέμβριο και φτάνοντας τα 18 (19 έχει τώρα), ξεπερνώντας έτσι τα 16 που είχε πετύχει το 2015.

Αν και οι 60 συμμετοχές του μέσα στο 2017 είναι οι λιγότερες που έχει κάνει από το 2010, εντούτοις κατάφερε να βρει δίχτυα 53 φορές, ενώ έχει δώσει και 13 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ